Sistemi ocak ayında topladım. İlk 1 ay herhangi bir problem yaşamadım, sonrasında aşağıda DUMPS dosyalarını paylaştığım mavi ekran ve oyundan atma sorunları oldu. Sakarya'da ikamet ediyorum 2-3 bilgisayar tamiri yapan dükkana götürdüm fakat çözüm bulunamadı. DUMPS dosyalarını incelememe yardımcı olur musunuz?
Ustam benim işlemci geldi ve bütün sorunlarım çözüldü bende bir daha foruma girmedim çok yorulmuştum. Yenisini göndersinler bendeki sorunların aynısı varsa çözülecektir. @UzRie
Herhangi bir OC tarzı bir şey yaptın mı ? Yaptıysan iptal et. BIOS'ta restıre defaults save yap.
Memtest86 ile bellek testi yap.
Corshair araçlarını sil. Varsa Asus araçlarını sil. Harici Wifi adaptörü yada o tarz bir şey takılı mı ?
Bios sürümüm güncel 1002
herhangi bir OC yok her şey defaults hatta XMP bile kapalı kullanıyorum.
Bellekleri Memtest86 ile test yaptım her hangi bir hata vermeden işlem sonlandı.
Harici olarak Logitech G933 adaptörü takılı kasaya ve son olarak dediğin Corshair ve Asus araçlarını silip deneme yapacam size geri bildirim yapacağım..
Görselde görülen Yayımcı satırındaki ASUS ve CORSAİR yazanların hepsini kaldırayım mı?
1 saat kadar GTA 5 girdim problem olmadı fakat Battlefield 5 ve FİFA 23 de oyunlarım kapandı hatta Battlefield da sistem kitlendi ve sistem yeniden başladı. Dumps dosyalarını paylaştım..
Nvidia DDU ile sil ve 3-4 eski sürümlü sürücüyü yükle.
Elinde farklı bir ekran kartı var mı test edeceğin ?
Ayrıca RAM'lerin uyumsuz. Her sistemde sorun çıkartaack diye bir kural yok ama sağlıklı olan listede olan RAM kullanılması.
ASUS Prime Z790-P, an Intel Z790 LGA 1700 ATX motherboard with PCIe® 5.0, three M.2 slots, 14+1 DrMOS, DDR5, Realtek 2.5 Gb LAN, HDMI®, DP, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, front USB 3.2 Gen 2 Type-C®, Thunderbolt™ (USB4®) support, Aura Sync
www.asus.com
Burada olan RAM'lerden alıp test etme şansın var mı ?
DDU ile silip tekrar yüklemiştim ama güncel sürümü yükledim dediğiniz gibi ocaktan önceki sürümü deneyim. Benim anakart modelim PRIME-Z790-P-D4 tr sitesine bakarak almıştım RAM'leri uyumlu olduğunu görüp aldım aslında.. Ekran kartını test ettim ASUS Geforce GTX1070 ve GTX1650 Super ile aynı sorun devam ediyor. Elimde farklı model RAM olmadığı için başka RAM ile test edemedim ama bulurum herhalde..