Çözüldü i9-14900KF ile daha fazla sanal bilgisayar açmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kasmas59

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sorum sanal bilgisayarlarla ilgili. Ben çok fazla sanal bilgisayar açarak bir iş yapıyorum ve i7-12700KF kullanıyorum (12C/20T). her sanala 1'er çekirdek verdiğimde aşağı yukarı 18 tane açtığımda %100 işlemci kullanımı oluyor ve bilgisayar artık kasmaya başlıyor. Sizce 18 sanal bilgisayarı i9-14900KF'ye çıkardığımda 30'a kadar çıkarabilir miyim? Ve performansı çok olumlu yönde etkiler mi? Ayrıca işlemci sürekli %100 kullanım + 80°c'de 7/24 durursa (sıvı soğutma takılı) ortalama ömrü ne olur sizce?

Çözüm
O zaman JEDEC standardında 5600 MHz'de kalıyorsunuz. Doğru gördüysem 4 slot var 4 RAM takabiliyorsunuz 128GB'a kadar. Elinizdeki RAM'ler birlikte çalışır voltaj farkı ufak dediğim gibi BIOS uyumlu seviyeye çeker. 4800'e düşme gibi bir ihtimali yok zaten anakart destekliyor. Gönül rahatlığıyla takabilirsiniz. SSD dolma meselesi zaten Windows RAM yetmeyince pagefile olarak SSD'yi kullanır (sanalbellek olarak). Ondan dolayı VM açtıkça SSD dolduğunu görüyorsunuz. Bu kalıcı değil reset atınca geçer ama SSD'nin ömründen yer. RAM yükseltmesi mantıklı. Oyunlarda FPS düşüşünden de bahsetmişsiniz o konuya da gelelim,, oyunlarda RAM frekansı FPS'yi etkiler evet. 4800'den 5600'e fark hissedersiniz ama 5-10 FPS kadar değil %3-4 civarı. VM için MHz değil RAM'in yeterli olması önemli.

Özet geçeyim, 4800 yolu gözükmüyor 5600'de çalışacak RAM'ler. 48GB şuan eh, 64 GB yaparsanız güzel olur. SSD'nin şişmesi normal zaten demiştim, RAM yükseltmesiyle sorun kalmaz. VM için MHz önemli değil kapasitesi önemli.
Bunları duymak harika hocam hahaha. Etiket atmanız yeterli

Hocam iyi geceler açtığım konulara cevap gelmediği için gene size düştü işim normalde sizi yormak istemiyordum . Benim anakart overclocksuz 5600 MHz destekliyor ve RAM'lerde o şekilde, ben şimdilik denemek için 5600 MHz'lik 3.RAM'i aldim diğer iki RAM Dual'ler zaten fakat bu 3. RAM sanki MHz'yi 4800'e dusurecek gibi ve voltaji farkli ama yine de çalışabilir demiştiniz acaba çalışır mi taktığımda ne olur bilemediğim tahmininiz var mı çünkü 5600'den 4800'e düşmesi sanal için ciddi bir performans kaybi demek midir? Bir de gerek sanal gerek kendim için Gaming gecesinden; Patriot VP400 V4 2TB 6200/5200MB/s NVMe M.2 SSD Disk 4600 TL'ye aldım. Sizce hızı markası ve boyutu ve fiyatıyla beraber iyi etmis miyim? Ben biraz cikri biriyimdir, şöyle 5 yil idare etse fena olmaz teşekkürler

Sıkıntı değil hocam Anakart modeliniz nedir? Anakart tüm RAM’leri en düşük hızındda çalıştırır. Yani 5600 + 4800 olduğunda hepsi 4800 olur. Performans kaybı olur yine ancak kapasite artışı daha önemli, VM için daha iyi. Voltaj farkı genelde sorun çıkarmaz, BIOS hepsini ayarlar dediğim gibi. Patriot VP400 V4 hakkında bir bilgim yok, gerçi direkt SSD'ler hakkında bir bilgim yok . 5 yıl götürür diye düşünüyorum. Arada sağlık testi vs. yapın sağlığını ölçün.

ASRock B760M PG Lightning 90-MXBM20-A0UAYZ Intel B760 Soket 1700 DDR5 7200(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart, çok teşekkürler hocam anakartim bu bilmiyorum ben detaylara baktigimda 2x2Y falan bir şeyler var onlar kaç RAM takarsan kac MHz olduğunu gosteriyormus ben overclocksuz kullanmayi tercih ettim oda 5600 destekliyor, yeni aldığım RAM de 5600 MHz 36 CL 1.25 v ye sahip (benimkiler XMP ile beraber 1.20) ne dersiniz hocam 4800 yolu gözüktü mu, ayrıyeten eger 48 GB da sorun olmazsa bu son aldığından bir tane daha alıp 64'e cikarmayi dusunuyorum, ayrıca SSD'yi kontrol ediyorum gün geçtikçe GB'lar azalıyor RAM yetersiz oldukca yiyor sanki bir SSD'yi ya , ayrıca vm sanali için MHz çok önemli değil mi acaba oyun kadar mesela oyunlarda 5 10 FPS dusebiliyor MHz kaybinda

O zaman JEDEC standardında 5600 MHz'de kalıyorsunuz. Doğru gördüysem 4 slot var 4 RAM takabiliyorsunuz 128GB'a kadar. Elinizdeki RAM'ler birlikte çalışır voltaj farkı ufak dediğim gibi BIOS uyumlu seviyeye çeker. 4800'e düşme gibi bir ihtimali yok zaten anakart destekliyor. Gönül rahatlığıyla takabilirsiniz. SSD dolma meselesi zaten Windows RAM yetmeyince pagefile olarak SSD'yi kullanır (sanalbellek olarak). Ondan dolayı VM açtıkça SSD dolduğunu görüyorsunuz. Bu kalıcı değil reset atınca geçer ama SSD'nin ömründen yer. RAM yükseltmesi mantıklı. Oyunlarda FPS düşüşünden de bahsetmişsiniz o konuya da gelelim,, oyunlarda RAM frekansı FPS'yi etkiler evet. 4800'den 5600'e fark hissedersiniz ama 5-10 FPS kadar değil %3-4 civarı. VM için MHz değil RAM'in yeterli olması önemli.

Özet geçeyim, 4800 yolu gözükmüyor 5600'de çalışacak RAM'ler. 48GB şuan eh, 64 GB yaparsanız güzel olur. SSD'nin şişmesi normal zaten demiştim, RAM yükseltmesiyle sorun kalmaz. VM için MHz önemli değil kapasitesi önemli.

Çözüm
Çok teşekkürler hocam tamamen anladım olayı fakat size yine işim düşecektir yazarım tekrar kafama bişey takılırsa hatta açtığım konuya etiketlerim bu konuyu nasıl kapaticaz hocam teşekkürler

Çok teşekkürler hocam tamamen anladım olayı fakat size yine işim düşecektir yazarım tekrar kafama bişey takılırsa hatta açtığım konuya etiketlerim bu konuyu nasıl kapaticaz hocam teşekkürler
Rica ederim hocam, konu kapanmyor diye biliyorum siz rapor gönderin veya benim mesajı çözüm işaretleyin. İstediğiniz gibi etiketleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…