i9-14900KF soğukken overtempeture hatası

root909

Kilopat
Daha fazla  
PC'yi alalı bir iki hafta oldu, bu sabah az önce açınca fanlar Full'de çalışmaya başladı ve sonra direkt kapandı. Sonra ekranda anakartın uyarısını gördüm tekrar açarken, CPU overtempeture error yazıyordu fakat bilgisayarı 16 saat sonra ilk defa açıyordum. Bu konuda ne yapabilirim? Bazıları BIOS OC menüsünden mode 7'ye falan almış. BIOS'a giriyorum direkt 88 derece gösteriyor 89 olunca kapanıyor. Tabii ki gerçek sıcaklığı değil tamamen yüksek güç tüketiminden o kadar yüksek dereceler hesaplıyor, fakat bu konuda ne yapabilirim?

BIOS'daki 88 derecenin gerçek olmadığını nasıl tespit ettiniz? O sıcaklık doğrudur.

Soğutucuda problem vardır, aldığınız yer ile iletişime geçin.
16 saat kapalı bir bilgisayar tuşuna basıldığı an 88 derece olamaz, işlemcilerde zaten ısı sensörü yoktur, güç tüketimine bağlı olarak yaklaşık bir sıcaklık hesaplanır. Benim buradaki sorunum intel’in 12. Nesil sonrası işlemcilerde yükse güç tüketiminde kaynaklı ısı sorunu. Bu sorun 14900k’da daha fazla. Dolayısıyla güç tüketiminden dolayo işlemci sıcaklığı 88 derece gözüküyor, fakat sorun voltaj değerlerinde. He teyitini de şöyle yaptım, sıvı soğutmayı çıkarıp pcyi çalıştırınca işlemciye doğunduğumda buz kesiyordu, fakat bios 88 derece gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı