i9 14900KS sistemde Until Dawn donuyor

İşletim sistemi
Windows 11

Mareschall

Kilopat
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D

Ekran Kartı : Asus RTX 4070 Ti Super

Anakart : MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ram : GSkill Trident Z5 64GB (2X 32GB) 6400 Mhz

Soğutucu : Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB

Kasa : Cooler Master Haf 700 Evo

PSU :High Power Super GD 80+ 1050 W Gold

Klavye : Razer BlackWidow V4 Pro Green Switch

Mouse : Razer Deathadder V3 Pro

Kulaklık : Steel Series Arctis Pro Wireless

NVMe : Samsung 980 Pro 2 TB
Merhaba arkadaşlar. Kısaca sorunumdan bahsedeyim.

Until Dawn oyununu Steam'den alıp yükledim. Oyunda çok fazla kasma donma, takılma vs. sorunları yaşıyorum.

Oyunu güncel olarak oynayan ve hiçbir sıkıntı yok diyen var mı acaba? Bu sorunları nasıl aşabilirim? Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:

İşlemci: i9 14900KS.

Ekran kartı: ASUS RTX 4070 Ti Super.

Anakart: MSI MAG Z790 Tomahawk Max Wi-Fi

RAM: G.Skill Trident Z5 64 GB (2X 32 GB) 6400 MHz.

Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB.

Kasa: Cooler Master HAF 700 EVO.

PSU: High Power super gd 80+ 1050W Gold.

NVMe: Samsung 980 Pro 2 TB.

Merhaba arkadaşlar. Kısaca sorunumdan bahsedeyim.

Until Dawn oyununu Steam'den alıp yükledim. Oyunda çok fazla kasma donma, takılma vs. sorunları yaşıyorum.

Oyunu güncel olarak oynayan ve hiçbir sıkıntı yok diyen var mı acaba? Bu sorunları nasıl aşabilirim? Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:

İşlemci: i9 14900KS.

Ekran kartı: ASUS RTX 4070 Ti Super.

Anakart: MSI MAG Z790 Tomahawk Max Wi-Fi

RAM: G.Skill Trident Z5 64 GB (2X 32 GB) 6400 MHz.

Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB.

Kasa: Cooler Master HAF 700 EVO.

PSU: High Power super gd 80+ 1050W Gold.

NVMe: Samsung 980 Pro 2 TB.

Diğer oyunlarda sorun var mı? Eğer varsa direkt olarak işlemciyi servise yollayın. Intel, 13. ve 14. nesil işlemcilerinde sorun olduğunu açıklamıştı, bu sorunun laptop işlemcilerinde de görüldüğü sonradan anlaşılmıştı. Eğer BIOS ve driverlar güncelse ve diğer oyunlarda da sorun çıkarıyorsa geçmiş olsun.

13 ve 14. nesil Intel işlemciler bozuk ama Intel BIOS yayınlamıştı belki düzelir. Yapmadıysanız yapın. Until Dawn oynadım bitirmedim ama herhangi donma çökme yaşamadım.
Sistemim 5800X 32 RAM RTX 4080 kullanıyorum.
Problemin daha cok UE5 ile yapılan oyunlar da oluyorsa işlemciyi değiştir.

Diğer oyunlarda sorun var mı? Eğer varsa direkt olarak işlemciyi servise yollayın. Intel, 13. ve 14. nesil işlemcilerinde sorun olduğunu açıklamıştı, bu sorunun laptop işlemcilerinde de görüldüğü sonradan anlaşılmıştı. Eğer BIOS ve driverlar güncelse ve diğer oyunlarda da sorun çıkarıyorsa geçmiş olsun.

Diğer oyunlarda gram sıkıntı yok hocam. Uncharted, God of War, Silent Hill 2 vs hiçbir sıkıntı çekmedim. Sadece Until Dawn oyununda bu sorun oluyor.

Diğer oyunlarda gram sıkıntı yok hocam. Uncharted, God of War, Silent Hill 2 vs hiçbir sıkıntı çekmedim. Sadece Until Dawn oyununda bu sorun oluyor.
O zaman sıkmayın canınızı. Zaten optimize anlamında sıkıntılı bir oyun. i9 14900KS işlemcisi de biraz spesifik bir işlemci olduğu için, güç anlamında... o işlemciyle belki de oyun test edilmedi, o yüzden oyunda sorunlar bu yüzden olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı