Açılmayan sistem duman çıkardı

burakcans12

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün sabah PC'mi açmayı denedim açıldı kapandı, hemen anlamadım daha da öğlene kadar açılmadı, akşam bir daha denedim ve açıldı hemen duman atmaya başladı. 3 saniye olmadan hemen kapattım fakat yanık kokusu var hala. Ekran kartı, işlemci temiz gözüküyor ama koku anakartta, işlemci soğutucuda yoğun ya da arkasında bir kablo yandı, tahminen neresi yanmış olabilir? PSU yandıysa garantiye göndereceğim ama anakartın bu kadar hızlı yanma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci soğutucum FENIX240 gibi bir şeydi galiba Vatan'dan almıştım

Hocam?

Zaten nispeten yeni almışsın. Garantiye yollayabilirsin. Anakart üzerindeki kapasitörlerin çoğu polimer. Polimerlerin patlama olasılığı daha az. PSU'da elektrolitlerden bazıları patlamış olabilir. Patladığında hem duman + sıvı atar hem de berbat kokar.

Zaten nispeten yeni almışsın. Garantiye yollayabilirsin. Anakart üzerindeki kapasitörlerin çoğu polimer. Polimerlerin patlama olasılığı daha az. PSU'da elektrolitlerden bazıları patlamış olabilir. Patladığında hem duman + sıvı atar hem de berbat kokar.

Hocam anakarttan çok koku geliyor ama anakarta zarar geldiyse PSU yüzünden anakartı da garantiyi gönderebiliyor muyuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı