Merhaba,
1-2 hafta önce kasamı upgrade ettim.
Yaşadığım sorun ise bilgisayarım ara ara, oyunlarda yapmıyor, sadece masaüstünde örnek veriyorum tarayıcıdan bir şey bakıyorum. O sırada bir uygulama açıyorum. Ya da ekstra arka arkaya bir şeyler yaptığımda bir anda ekran donuyor ve ekran gidiyor, kararıyor ama ışık var sonra DisplayPort seçeneği çıkıyor ekrana bağlı değil gibi.
PC'den tüm fanlar bir anda hızlanıyor sonra normale dönüyor, görüntü geliyor.
Sorun için bilgisayarımı bugün formatladım ve format sonrası PC'nin driver ve diğer uygulamalarını kurup indirirken hızlı çalışıyorum ve bir anda aynı sorun tekrar oldu ve konu açmak istedim.
Formattan önce ise 4 kere yapmıştı her yaptığında saydım, toplam 5.
i9 9900 (sıfır aldım)
ASUS STRIX Z370 H GAMING (değiştirmemiştim)
G.Skill 3600MHz DDR4 2x8GB RAM ( sıfır alındı)
Palit RTX 3060 Ti (sıfır alındı)
Cooler Master G650M 650W 80+ Bronze ( ilerleyen zamanlarda kasayı upgrade edersem diye bu modeli seçmiştim o yüzden yeni PSU almadım sorun yaşamadım hiç. )
Sorun neden kaynaklı olabilir?
Not: Cosair SATA SSD vardı ona Windows kuruluydu, 1 tane Samsung 960 EVO 250 GB SSD'im var M.2 bir de 500GB SanDisk SSD var m.2.
SATA Corsair olan SSD yerine 960 Evo'ya UEFI kurulum yaptım. Yani diskten kaynaklı değil gibi.
İlk ekran kartı almıştım, i5 8400 CPU ile kullanıyordum. Ekran kartını aldığımda işlemci ve RAM'ler gelene kadar böyle bir sorun yaşamadım.
İşlemci ve RAM'leri aynı anda taktık, BIOS Update yaptım flash bellek ile XMP moduydu sanırım. Onu açtım, şu an RAM'ler Dual 3600 olarak işlemci de sorunsuz çalışıyor. Oyunlarda falan 0 sorun.
Neden olabilir?