i9 9900K "CPU over temperature error!" hatası

• Konuyu başlatan micu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 805

micu

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8GB+8GB Corsair RAM
Anakart
Asus
Arkadaşlar herkese selam. i9 9900K sistemimi 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Windows 11'e yükselttim ve birkaç gün sonra Valorant oynarken kendini kapattı. Açıldığında "CPU Over Temperature Error!" hatasını verip BIOS'a girmemi istedi.

Az çok PC'den anlayan biriyim. PC'yi dayımın yanına götürdüm ve sıvı soğutmayı çıkarıp, kasanın içini güzelce üfüttürüp, eski macunu silip yenisini sürdük. Yerine Intel'in kendi fanını taktık. Sonrasında (yine Windows 11) format attıp oyunu yeniden kurdum. Yine aynı hatayı alınca şoklara girdim. CPU Max performansını düşürdüm, grafikleri düşürdüm yine bana mısın demedi. Bugün kendi sıvı soğutucumu da iyice bir üfüttürüp onu taktım. İlk başta güzel gibiydi her şey, 20-30 dakika sonra yine aynı sorun. Anakartın CPU termometresi bozulmuş olabilir diye düşündüm. Veyahut sıvı soğutmanın içindeki sıvıya bir şey olmuş olabirdi, Ya da sıvı soğutucunun sirkülasyon pompasının eskisi kadar iyi çalışmadığını falan düşündüm. Kasam küçük ve kompakt fakat bu sorunu 3-4 yıldır Valorant oynayan ben ilk defa yaşadım. Lafın kısası sorularıma gelelim

1-) İşlemcim bozulmuş olabilir mi?
2-) anakartım, ya da anakartımın üzerindeki CPU termometresi bozulmuş olabilir mi?
2-) Sorunu çözmek için tavsiyesi olan var mı?

Zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim.
İhtiyacınız olan bilgileri yazarsanız(fotoğraf, video vb.) Gönderebilirim, herkese iyi günler.

(Corsair tek fanlı sıvı soğutma, Intel Core i9 9900K işlemci)

Valorant'a girdiğinizde sıcaklık kaç derece oluyor?

Valorant'a girdiğinizde sıcaklık kaç derece oluyor?
Aslında buna hiç bakmamıştım bugün OCCT açıp aralarda analiz yaptığımda 80in üstüne çıktığını gördüm fakat bilgisayarım max kaçta kapanıyor bilmiyorum

CPU boşta kaç derece ? BIOS'dan bakabilirsin.
Şimdi baktım 29-30 arası gidip geliyor hocam.

Gelişmiş güç ayarlarından, işlemci güç yönetimi ve işlemci performansını arttırma modunu agresif ise kapatabilir misin?

Gelişmiş güç ayarlarından, işlemci güç yönetimi ve işlemci performansını arttırma modunu agresif ise kapatabilir misin?
Agresif ayarını bulamadım hocam. En yüksek işlemci durumunu 50 ye kadar düşürüp denedim hata devam ediyordu...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-28 003128.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 37
Oyun oynarken MSI Afterburner ile sıcaklıkları kontrol edin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…