i9 9900K Overclock

dogukan dulupcu

Centipat
Arkadaşlar ben işlemcimi stabil 5GHz'de çalıştırmak istiyorum fakat başarılı olamadım şu ana kadar. Bilgili biri benimle bilgisini paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu hakkında YouTube'de bir video var bu videoda 5.5 ghz ve 5 ghz testlerini görmüştüm bazıları başarısız bazıları başarılı oluyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıklama kısmında hangi kombinasyonun başarısız hangisinin başarılı olduğu da yazıyor ama bence önce videoyu baştan sona izle.

Sağlam bir sıvı soğutma ile deniyorsanız bios menüsünden OC sekmesine girerek CPU ratio değeri yerine direk 5 yazın voltaj fan hızı değerleri hepsi otomatikte kalsın 5.0 kolaylıkla alınacak bir değer i9 için. Ama ben olsam kademeli giderdim base 3.6Ghz den önce 4.5 sonra 5.0 yapar sıcaklık değerlerine bakarak giderdim.

Overclock biraz da şans işidir. Aynı işlemciye sahip 2 bilgisayarda farklı sonuçlar verebilir. İntelin yeni çıkarttığı overclock yazılımına bakabilirsiniz fakat çok fark yaratmıyor. Technopatın bununla ilgili bir videosu da mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özel biraz sıkıntılı diye biliyorum,buradan tüm aşamaları yardım edecek bir arkadaş bulunur
(O.C konusunda bilgisizim ben de bilgisayarcıya yaptırdım.)

Tam olarak hangi ayarları değiştiriyorsunuz? Cache frekansını 42 veya 44'de bırakıp deneyin isterseniz. Eğer zaten o şekildeyse voltaj yükseltin biraz. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ve overclock ile kaç derecelere çıkıyor? Ayrıca mavi ekranı test sırasında mı alıyorsunuz?

Mavi ekranı test sırasında alıyorum AİDA64 kararlılık testinin 8. dakikasında. Bana discord üzerinden yardımcı olma şansınız var mı? Sonra sonuçları burada paylaşırız.

Mavi ekranı test sırasında alıyorum AİDA64 kararlılık testinin 8. dakikasında. Bana discord üzerinden yardımcı olma şansınız var mı? Sonra sonuçları burada paylaşırız.
Ulaşabilirim elbette. Prime95 indirip Small FFT testi yapın. Stabilite test etme konusunda tek işe yarar program. Gerçi yine mavi ekran alırsınız. Voltajı kaç yaptınız?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı