i9-9900K performansı düşük mü?

friedkin

Kilopat
i7-8700 işlemcimi i9-9900K'le değiştirdim. userbenchmark.com üzerinden Benchmark yaptığımda değerlerden pek memnun olmadım açıkçası. 8700 ile 91 alırken 9900K ile 92,9 aldı, resme batığınızda zaten orada da beklenilenin altında bir performans çıktı deniyor. Acaba ben bir şeyi eksik mi yaptım ya da BIOS'tan bir şeyler mi yapmak gerekiyor, bir bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• ice_screenshot_20200201-142529.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Userbenchmark yerine Cinebench R20 kullansaniz?
işlemciyi değiştirmeden önce olsa kıyaslamak için i7 ile de cinebench yapardım ama i9 u takınca şimdi bi anlamı kalmıyor... ama yinede cinebench ile ortalama benchmarklara bir bakmalı.
işlemci özelliklerinde 5 ghz ye kadar trbo filan deniyor da ben benchmarklarda 4,07 ghz nin üstüne çıktığpını görmedim, bu özellik biryerlerden mi açılıyor acaba?

Son düzenleme:
Selamlar. Cinebench R20 ve R15 ile test ederek sonuçları aşağıdaki bağlantıdaki sonuçlar ile karşılaştırabilirsiniz. Yakın sonuçlar alıyorsanız problem yoktur:

Intel Core i9-9900K - Benchmark & CPU Karşılaştırma

Ayrıca, intel'in aşağıdan indirebileceğiniz tanılama aracı ile de işlemciyi genel testten geçirirseniz iyi olur. Test sırasında CPUID HWMonitor gibi bir yazılımla özellikle sıcaklık ve voltaj değerlerini kontrol etmenizde de yarar var, aşırı ısınma yada güç problemleri performansı düşürüyor olabilir.

Download Intel® Processor Diagnostic Tool

intel diagnostic tool u çalıştırdım bir sorun çıkmadı., cinebench r20 test ettim, verdiğiniz linkte 5000 puan almış, ben 4200 aldım. neden az alıyor anlamıyorum.

Bir çok sebepten kaynaklanıyor olabilir... Test ederken geriplanda çalışan tüm uygulamaları kapatıp deneyin (internet browser'lar, anti virus vb. her şey kapatılmalı). Ayrıca işlemci yük altındayken (örneğin stres testindeyken) sıcaklıkları ve voltaj değerlerini kontrol ettiniz mi? İşlemciniz hem BIOS'da hem de Windows'ta ve CPU-Z'de olması gereken frekanlar da mı görünüyor? anakart BIOS'unuz güncel mi?...

arkaplana çalışan birşey yok, ısıları kontrol ettim normal, cpu frekansı da intel diagnostic tool da normal gözüküyordu, ama dediğim gibi 5 ghz ye çıkmıyor, 4,2 civarı genelde... bios update yaptım yiine denedim değişen birşey olmadı.

CPU, stres testi gibi bir yük altındayken Turbo mode'a geçerek tüm çekirdeklerin 4.7 Ghz'e çıkması gerekli [5 Ghz. tek çekirdek için geçerli], Çıkmıyorlarsa ayarlarda bir problem olmalı. BIOS'da CPU normal ve turbo target frekansları kaç görünüyor? BIOS'u default ayarlara sıfırlayıp tekrar bakmanızda yarar var. Onun haricinde Windows Denetim masasından ulaşabileceğiniz güç seçenekleri hangi planı kullanıyor? Normalde 'Dengeli' güç planı seçili olmalı.

iyice kontrol ettim, çekirdek hızları genelde 4,2 de geziniyor, nadiren 4,7 e çıktığını görfdüm ama katalog değerlerindeki 5 ghz yi hiç görmedim, biosa baktım target frekans ayarı göremedim, msi h310m anakartım var, oc destekli değil, z serisiyydi galiba oc destekli bir anakart işleri değiştirirmi acaba? biosu sıfırladım değişen olmadı, güç planlarını değiştirip denedim yine değişen pek birşey yok, ancak şunu farkettim, 3dsmax ile 8700 işlemci ile 18 dk da aldığım renderi şimdi 9 dk da alıyorum, iki katı bir azalma olmuş, açıkçası bukadarını beklemiyordum, %30 gibi bir azalma bekliyordum, benchmarklarda az puan alıp renderda üstün performans vermesi garibime gitti.
arkadaşlar bu konuya kafam iyice takıldı, değişik benchmarklarda deniyorum, yine benim işlemci diğerlerine kıyasla düşük çıkıyor, mesela vray benchmark ile denedim, ortalama diğerleri 16500 puan alırken benimki 11700 de kalıyor, ölçtüğüm birkaç benchmarta hep böyle benim işlemci az alıyor, işlemcidemi sorun var anlamıyorum, görünüşe göre herşey normal, psu 600 wattlık, ısılara bakıyorum aşırı yük altında 75 dereceyi geçmiyor, anakartım eski değil i9 destekli h310 vs... acaba anakarttan kaynaklı birşey olabilirmi? yaptığım araştırmalarda bu işlemcilerle z390 gibi kartlar kullanın deniyor?

Son düzenleme:
Ben hep ASUS anakart kullandığım için MSI'ın BIOS'ları ile ilgili tecrübem yok. Ama BIOS'da mutlaka CPU'nun normal ve turbo modlarda kullandığı frekanslar yazıyordur (advanced gibi kısımları inceleyin). Orada 5.0 Ghz'i görmeniz gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…