i9-9900K ve GTX 1660 Ti Sistem Toplama

jonatanarda

Decapat
Merhaba arkadaslar, 3D dizayn isiyle ugrastigim icin kendime render islemini hizli yapabilmek adina masaustu bilgisayar topluyorum.
  • Anakart - MSI Z390-A PRO
  • Islemci - Intel Core i9-9900K
  • RAM - 2 adet 8GB PC-24000 DDR4-3000 HyperX
  • Ekran karti - ASUS Dual GeForce GTX 1660 Ti OC edition 6GB GDDR6
  • veya MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor OC 6GB GDDR6
  • Sabit disk - 2TB Seagate ST2000DM008 (SATA3-600) Barracuda
  • SSD - Samsung 970 Evo 250GB MZ-V7E250
  • Kasa - Deep Cool Kendomen RD
  • veya DeepCool Tesseract SW-RD
  • Islemci sivi sogutucusu - Deepcool CAPTAIN 240EX
  • Guc kaynagi - Zalman ZM850-EBT Gold
Amacim oyun oynamak olmadigi icin cekirdek sayisi yuksek islemcilere yoneldim. Sanirim ekran kartini daha iyi ile degistirirsem benim icin cok fazla bir arti olmayacaktir ki onumuzdeki yillarda eksik kalirsa degistirebilirim diye dusunuyorum. Yalniz yazdigim iki ekran karti arasinda kaldim ve ne kadar cok fazla fark var bilemiyorum. Bir de daha once sivi sogutma kullanmadim ve sectigim modeller iyi midir?
Onerilere ve yorumlara acigim, simdiden tesekkur ederim.

Ekran kartı için istediğini alabilirsin, gözle görülür bir değişiklik olmayacaktır. Sıvı soğutma ile alakalı bir bilgim yok o markada, Cooler Master tercih edebilirsin. Güç kaynağı fazlasıyla yeterli.

Hocam bütçenizi belirtirseniz daha iyi öneriler gelir.
Render işleri yapacaksanız en az 32gb RAM almanızı tavsiye ederim.

Bütçenizi belirttikten sonra gelecek olan öneriler daha sağlıklı olacaktır.

Hocam bütçenizi belirtirseniz daha iyi öneriler gelir.
Render işleri yapacaksanız en az 32gb RAM almanızı tavsiye ederim.

Bütçenizi belirttikten sonra gelecek olan öneriler daha sağlıklı olacaktır.
Yurtdisinda yasadigim icin fiyat belirtmedim. Bu yazdigim ozelliklerdeki sistemin fiyati 1500 dolar civarinda. Yani arti eksi 100-150 dolar gibi bir butce dusunuyorum.
32 gb ram konusunda haklisiniz ancak daha sonra 2 adet daha 8gb ram takmayi dusunuyorum.

Şöyle birşey olabilir ama size kalmış. 70 dolar fazla verip rtx 2060 da alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hayatimda bir kere AMD kullandim ve pisman oldum. Yanlis dusunuyor olabilirim ama ben Intel’i tercih ediyorum.

Aşağıdaki sistemi hazırladım sizin için..1613 dolar tuttu.

Sizin yazdığınız sisteme göre farkları:
Anakart gigabyte z390 aorus elite...MSI z390 gaming edge de seçebilirsiniz.
İşlemci aynı.
RAM 32 GB ve 3200Mhz
SSD Corsair MP510 ve 480GB
HDD aynı
Kasa(NZXT 500i) daha iyi...Sizin seçtiğiniz kasa o sisteme göre çok kötü bence.
İşlemci sıvı soğutucu CM ML240L.
Güç kaynağı EVGA SuperNova G3 750 80+ GOLD sertifikalı..sizin seçtiğiniz PSU'dan daha iyi bence.

Sistem üzerinden değişiklikleri buradan yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 79
Demek istediğim ne olursa olsun biraz araştırarak alın.
@Pantheon Bu işin (sistem toplama) ustasıdır. Kendisi gelirse daha iyi öneriler yapabilir.

Son düzenleme:
Gülme efektini geri çektiğinize göre cevap yazayım.

Bu (CM ML240L) sıvı soğutucunun kronik bir sorunu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ben orta seviye bir sıvı soğutucu önerdim ve cooler master markasına güvendiğim için yazdım. Eğer ki kronik sorunlu bir ürün ise başka sıvı soğutucu önerebilirim arkadaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…