i9 9900K ve MSI Z390 ACE ne kadara satabilirim?

İşlemci ve anakartın piyasası diğer parçalara göre daha az değer düşer ve daha zor satılır. Örneğin hala 6 ve 7. nesil İntel işlemciler ikinci eli karaborsa gibi anakartını değiştirmek istemeyenler bazen tercih ediyor ikinci eli.
Yeni alınan bir işlemciden bahsediyoruz garantisi var ve anakart üst düzey bir anakart fiyat bence normal belki alıcı için bir tık düşülebilir pazarlıkta ısrar ederse.
Tamam, siz 4800'e alıcı bulursunuz o zaman. 3900X varken kim ne yapsın 9900K'yı?

2.el oldumu kafadan %25-35 değer kaybeder ama siz 5800TL olan şeyleri 4800'e satmayı düşünüyorsunuz.
%25-35 mi? Birde bana ölücü derler. :D En en en maksimum %25 değer kaybeder, sen %35'e kadar gidiyorsun. Temiz az kullanılmış ise ideali %20'dir. 3 nesil falan eski bir şey olsa %35 olur da adam güncel şey satıyor. En düşün 4700'den satması lazım. Elinde kalacak gibi olursa 4600'e düşer, sonra 4500'e düşer. Halen alan olmazsa kendisinin eskitmesi en mantıklısı. @PcKologX Sen de aşırı pahalıya satmaya çalışırsan çok zaman kaybeder ve bu sefer de hiç satamazsın. Biri ölücü biri kazıkçı. :D

Tamam, siz 4800'e alıcı bulursunuz o zaman. 3900X varken kim ne yapsın 9900K'yı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080P oynayan ve çok güçlü ekran kartı takacak birisi bunu alır kullanır sonuçta 3900X her ne kadar çoklu çekirdek performansı mükemmel olsa da oyunlarda 1080P vs 1440P'de 9900K'nın gerisinde ve parası bol birisi alır belki pazarlık yapar fiyatı biraz daha düşürüp alır yada direkt alır alana kalmış isterse fiyatı çok düşsün çok uçuk ve pahalı bir işlemci olduğundan alıcı her türlü zor olacaktır.
İntel 6500 ve 7500 fiyatları genelde 750-1000 lira arası dolaşmakta bana kalırsa fiyatı çok uçuk ama piyasa böyle karaborsa olmuş işlemciler.

Alıcı gözüyle cevap verirsem daha gerçekçi olur. Ben alıcı olsaydım Ryzen 7 3700X'ten daha pahalıya ikinci el i9 9900K almazdım. Kerizlik olurdu. Ryzen 7 3800X bile 400 dolar.
İşte alıcı kafası böyle çalışıyor ama Intel İphone gibi 10 yaşındayken bile satılır.

Şu an Sahibinden'de 3100 TL'ye kadar kutusu açılmamış işlemciler var. Piyasada 3500 TL'ye garantili bulunabiliyor.
Bence anakart ile birlikte 4500 TL civarında satılır. Yüksek fiyat yazanlar aylarca bekliyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1080P oynayan ve çok güçlü ekran kartı takacak birisi bunu alır kullanır sonuçta 3900X her ne kadar çoklu çekirdek performansı mükemmel olsa da oyunlarda 1080P vs 1440P'de 9900K'nın gerisinde ve parası bol birisi alır belki pazarlık yapar fiyatı biraz daha düşürüp alır yada direkt alır alana kalmış isterse fiyatı çok düşsün çok uçuk ve pahalı bir işlemci olduğundan alıcı her türlü zor olacaktır.
İntel 6500 ve 7500 fiyatları genelde 750-1000 lira arası dolaşmakta bana kalırsa fiyatı çok uçuk ama piyasa böyle karaborsa olmuş işlemciler.

3900X, en az 9900K kadar güçlü ve 12 çekirdekli.Tek çekirdek performansları neredeyse aynı. 1080p'de fark %2 bile değil, 2K'da fark yok. Ayrıca 6500 ve 7500'ün karaborsa olduğu falan yok sadece stoklarında hala var ve fiyatı güncellememişler.

Cevaplar için teşekkür ederim ki ben 1440P oyuncusuyum oyunda fark %5 den daha aza düşüyor ama workstation olarak %30 540 performans veriyor 3900X ki zaten daha sonra 3950X'e geçmeyi düşünüyorum. Yayın konusunda çok fark var 2 işlemci konusunda. Bakalım dediğiniz gibi 4800 TL düşünüyorum en kötü 4600 taksit imkanı da sunuyorum Vatan Bilgisayar'a gideceğiz benim parçalar 6 bin TL mi tuttu 2 farklı hatta 4 farklı kredi kartından çekim yapabiliyorsun almak isteyen arkadaş kendi kartlarından 4800 çekecek gerisini ben ödeme yapıp yeni parçalarımı kendime i9 9900K arkadaşa teslim edeceğim bence güzel yöntem hep böyle satıyorum. :D

3900X, en az 9900K kadar güçlü ve 12 çekirdekli.Tek çekirdek performansları neredeyse aynı. 1080p'de fark %2 bile değil, 2K'da fark yok. Ayrıca 6500 ve 7500'ün karaborsa olduğu falan yok sadece stoklarında hala var ve fiyatı güncellememişler.
Oyun testlerine bakın puan olarak yakın olsalarda İntel hala oyunlarda belirtilen farkdan daha çok fark koyuyor 1080P ve 1440P testlerinde 9900K önde.
AMD nasılsa çoklu çekirdekte liderse İNTEL ise oyunda lider. Sanırım birbirini geçemicekler.

Ay mı? 🤣 Keşke birkaç ay olsa. Yarım yıldan daha uzun süre bekliyorlar.
Evet. Ben arada 7700K'ya bakıyorum 2000 TL'den aşağı yok pek ama hiçbiri de satılmıyor :) Arada 1400 TL'ye koyanlar falan oluyor ben alsam mı diye düşünene kadar satılıyor. Zaten artık 4 çekirdekli işlemciye yatırım yapmaktan tamamen vazgeçtim.
Cevaplar için teşekkür ederim ki ben 1440P oyuncusuyum oyunda fark %5 den daha aza düşüyor ama workstation olarak %30 540 performans veriyor 3900X ki zaten daha sonra 3950X'e geçmeyi düşünüyorum. Yayın konusunda çok fark var 2 işlemci konusunda. Bakalım dediğiniz gibi 4800 TL düşünüyorum en kötü 4600 taksit imkanı da sunuyorum Vatan Bilgisayar'a gideceğiz benim parçalar 6 bin TL mi tuttu 2 farklı hatta 4 farklı kredi kartından çekim yapabiliyorsun almak isteyen arkadaş kendi kartlarından 4800 çekecek gerisini ben ödeme yapıp yeni parçalarımı kendime i9 9900K arkadaşa teslim edeceğim bence güzel yöntem hep böyle satıyorum. :D
Bu şekilde satılır bence, Vatan vade farksız 6 taksit yapıyor.
Karşıdaki insan güvenilir biri ise, memur falan GET açabilirsin. Ben Mining RIG'ımdeki kartları GET ile sattım. Çok hızlı satılıyor GET ile.

Evet. Ben arada 7700K'ya bakıyorum 2000 TL'den aşağı yok pek ama hiçbiri de satılmıyor :) Arada 1400 TL'ye koyanlar falan oluyor ben alsam mı diye düşünene kadar satılıyor. Zaten artık 4 çekirdekli işlemciye yatırım yapmaktan tamamen vazgeçtim.
Can sıkıntısına eskiden yeniye her marka model işlemciye bakıyorum. Kara borsa dedikleri işlemcilerden yığınla ilan var. Nedense hep aynı ilanlar denk geliyor. Ryzen 5 1600'ün sıfır fiyatı 1150 lira olduğu zamanlarda ben 850 liraya ikinci el olarak almıştım. Halen kullanıyorum, canavar gibi sıkıntısız. 3.90GHz'te 14 saat stres testine sokmuştum, 65 dereceyi geçmedi. 4.00GHz olmuyor, psikolojik sınır, çok fena içimde kaldı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı