i9 9900K ve MSI Z390 ACE ne kadara satabilirim?

Hayırlı olsun.
Bunu düşünebilirsin, İstanbul'daysan elden alıp test edebilirsin. Fiyatı çok uygun. Anakartı da Vatan'dan alırsınız. Zaten bu işlemciye OC yapmaya gerek yok o nedenle anakarta çok fazla para yatırmamanızı tavsiye ederim. 1300-1500 TL'lik bir X570 yeter.

 
Hayırlı olsun.
Bunu düşünebilirsin, İstanbul'daysan elden alıp test edebilirsin. Fiyatı çok uygun. Anakartı da Vatan'dan alırsınız. Zaten bu işlemciye OC yapmaya gerek yok o nedenle anakarta çok fazla para yatırmamanızı tavsiye ederim. 1300-1500 TL'lik bir X570 yeter.


Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim OC düşünmüyorum fakat yayıncı olduğum için işlemcinin limitini zorlamaktan çekinmeyeceğim ve de 1440P de oynadığımı düşünürsek en az 7 saat yayın eklersen anakartın VRM soğutması ve ses çıkışları benim için çok önemli ki X570'de daha da ilgimi çeken 2 internet portu oldu. Daha ilerde 2. internet ile biri oyun OBS'den bağdaştırıcı ya da IP seçerek diğerinden yayın imkanı sunma olayına yatırım yapmaya karar verdim. Bu yüzden tercihim "ASUS ROG STRIX X570-E GAMING" olacak hemde ilerde uygun fiyata 3950X ile upgrade düşünebilirim diye anakartı düşürmek istemedim. 5 sene boyunca bu şekilde devam etmeyi planlıyorum.

Screenshot_20190803-232353_Samsung Internet.jpg


Screenshot_20190803-232405_Samsung Internet.jpg
 
Rica ederim.
Abartı bir OC yapılmadığı sürece yani işlemci yük altında uzun süre 80+ derecelerde çalışmıyorsa anakartın 7/24 çalışması sorun değil. Ben çok daha basit anakartlar ile Mining sistem çalıştıyordum, 6-8 ekran kartı ile.

Ses yongası için alınabilir ama o konuda bir şey diyemem. 4-5 yıl aynı anakartı kullanmayı düşünüyorsanız verdiğiniz paraya değer o zaman.
MEG ACE de iyi bir anakart 1500 TL +Sıvı soğutma hediyesi vardı geçen ay ama şimdi baktım 2600 TL olmuş.
Asus kaliteli yalnız umarım servise işiniz düşmez. F/P olarak iyi bir anakart.
 
9900K ile oyun oynarken yayın açtığında FPS düşüşüne sebep oluyor diyordu. Ayrıca değeri düşmeden elindekini satıp yenisini almak istemiş. İlk başta bende gereksiz demiştim ama bu açıdan bakıldığında mantıklı bir yükseltme tercihi görünüyor.
 
9900K ile oyun oynarken yayın açtığında FPS düşüşüne sebep oluyor diyordu. Ayrıca değeri düşmeden satıp yenisini almak istemiş. İlk başta bende gereksiz demiştim ama bu açıdan bakıldığında mantıklı bir yükseltme tercihi görünüyor.
Desene yeni nesil ryzen'lar çıkmadan önce yayın yapılmıyordu. Tabi tercih meselesi saygı duyarım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı