i9 9900K ve RTX2080 CS:GO kasma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

cekulla

Centipat
Selamlar. Aşağıda verdiğim sistemle CS:GO girdiğim zamanlar oyunda çok fazla kasma oluyor, muhtemelen darboğaz yiyorum. Steam'i ve CS'yi admin olarak çalıştırdım, her türlü grafik ayarını denedim, MAX_FPS'I 144'e çektim ancak herhangi bir değişiklik olmadı. Streamlabs'ten mi kaynaklanıyor dedim, yayın acmadığımda da aynı sorun devam ediyor. Battlefield V dahil baska hicbir oyunda kasma sorunu yasamıyorum. Driverlarım güncel. Xbox ile ilgili her seyi Windows ayarlarından kapat dediler kapattım. MSI Afterburner açık girme dediler, girmedim. Power Plan'im High. Bilgisayarı 2 saat önce formatladım ancak ne yaparsam yapayım bir değişiklik olmuyor. Bir fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim.
CS ayarlarım da resimdeki gibi.

5fcd5c341c.png

işlemci: Intel Core i9 9900K.
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio 8 GB.
Anakart: MSI MPG Z390 GAMING PRO Carbon.
RAM: Kingston HyperX Predator RGB 3200 MHz 16 GB (2x8GB)
Hard disk: 3 TB HDD + 370 GB SSD.
Monitor: Samsung 23.5" 144Hz 1ms quantum dot curved Gaming monitor

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğazın "D"sini kullanmak bile küfür olur o işlemciye hocam. İşlemci ve ekran kartınıza Furmark, CPU-Z, GPU-Z testi yapın. Tahminen oyunla alakalı bir sıkıntı, bir aynı sistemi kullanan videolarla ayarlarınızı kıyaslayıp teyit etmenizde yarar var.
Kardeş işlemciden değil her zaman darboğaz ramdende ola bilir.

Kardeş işlemciden değil her zaman darboğaz ramdende ola bilir.
Pek RAM'lik bir sorun göremedim ama hani sisteme bakıp ona göre cevap verirsek "kardeş". Darboğaz değil arkadaşın sorunu, 2070S sistemle ben de yaşıyorum. Büyük ihtimal optimizasyon kaynaklı. Dediğiniz olay da RAM stabilite sorunu kaynaklı olabilir, evet ama buna da darboğaz denmez.

Her oyunda aynı değilse PSU dan olamaz. Sadece belirttiğiniz oyunda oluyorsa sebep RAM olamaz. Formattan sonra bir müddet olmadı, düzeldi dediniz. Beraber çalışırken çakışan bir program sonucu oluyor. Oyun da ne etkileyebilir? bunu düşünmeniz gerekir. Afterburner olabilir.

Her oyunda aynı değilse PSU dan olamaz. Sadece belirttiğiniz oyunda oluyorsa sebep RAM olamaz. Formattan sonra bir müddet olmadı, düzeldi dediniz. Beraber çalışırken çakışan bir program sonucu oluyor. Oyun da ne etkileyebilir? bunu düşünmeniz gerekir. Afterburner olabilir.
Afterburner bazen çakışıyor, şahit oldum. Bazen antivirüs de yapıyor.

1. Virüs taraması yapın sisteme. Malware bytes gibi programlarla.
2.(en önemlisi) RTX ekran kartlarında gelen bir sorun var oyunları DLSS açarak oynamanız gerekiyor. Size çok saçma gelebilir DLSS görüntü kalitesini iyleştirir ama performansada büyük çaplı etki eder. NVIDIA denetim masasından DLSS bulup aktif edin uygula tamam deyin ve sonuçları görün. Ayrıca Google DLSS yazarak ne olduğunuda öğrenebilirsiniz. Ben size böyle bir
link bırakdım kontrol edebilirsiniz.

3. Kendi sitesinden en güncel Driver kurun ya da NVIDIA exprience kullanarak en güncel sürücülere rahat bir şekilde erişim sağlayın ve kurun.

4. Grafikleri düşürün.

5. Ve en son yol format.

PSU yetersizliği buna sebep olabilir.

750'lik PSU kullanıyorum ve baska hicbir oyunda bu problemi yasamıyorum. Sorunun PSU kaynaklıgı oldugunu hic sanmıyorum ama tesekkür ederim.
Afterburner bazen çakışıyor, şahit oldum. Bazen antivirüs de yapıyor.
afterburner'ı kapatıyorum oyuna girmeden önce. antivirüs programım da bulunmuyor
Bence yine silip yeniden indirin. Belki yine düzelir .😂
denedim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı