i9 9900K vs i7 11700K

10. nesile baktım aslında. Ama anakartta almak gerekecek. Kasayı dağıtmadan sadece işlemci yükseltmesi yaparak kurtarmak aklıma geldi. Ölü soket diyenler olacak illaki ancak şu an soket 1200 de öldü. Intel 12. nesil işlemcileri kesinlikle farklı bir sokette piyasaya sürer. Isınma değerlerini görünce açıkçası korktum 11700 işlemcilerden.

Hocam AMD geçmeyi düşündünüz mü peki ?
 
Tavsiyeleriniz kafamı epey karıştırdı. Özellikle bir arkadaşın dediği gibi "hala işini görüyorsa para harcamaya gerek yok" lafı çok mantıklı. Elimdeki işlemci 6/12 çekirdek. Alacağım işlemci 8/16 çekirdek olacak ve kullandıkları platform aynı. Bana çok fazla artı getirmeyecek. Intel 12. nesilde kendini toparlarsa o zaman düşüneceğim komple sistemi yenilemeyi. Hem belki DDR5 bellekler çıkar o zamana kadar. Intel hala yerinde saymaya devam ederse de AMD Ryzen'de 6. nesile bakarız artık. Elleriniz dert görmesin. Teşekkür ederim hepinize.
 
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde i7 8700K işlemci var. Anakartım MSI B360-PRO.
Biliyorum anakart hız aşırtma desteklemiyor. Neden k ibareli işlemci alıyorsun diyeceksiniz. Bunun nedeni temel frekansları k ibareli olanların daha yüksek. Ve daha rahat Boost değerlerine çıkıyorlar.

Soruma gelecek olursak. Yeni i7 işlemciler çekirdek ve frekans artırımına gitti. 10. ve 11. nesil işlemciler 8 çekirdek 16 izlek. Elimdeki sistem daha fazla eskimeden ikinci ele satıp 11. nesile geçmek istiyordum. Ancak aklıma i9 9900K işlemci geldi. Mevcut anakartım bu işlemciyi destekliyor. Diğer bileşenlerde bu işlemciyi yavaşlatmayacak kadar iyi.

Karşılaştırmalarına baktım TDP değeri konusunda i9 9900K daha iyi bile sayılır. 11. nesilde benim bilmediğim komut ya da başka bir özellik eklenmediyse işlemcilere 9900k alacağım. Hem daha ucuz hem de anakarta para vermemiş olacağım.
Sizce de mantıklı değil mi?
11700k
 

Yeni konular

Geri
Yukarı