i9 9900k Yüksek Sıcaklık Problemi

eski sogutucum thermaltake 240 mm sıvı sogutmaydı yenısı h150i pro 360mm ve cok hareketlı sıcaklık 3 assa 5 yukarı sureklı

merhabalar benzer sorunu bende yaşıyorum boştaki sıcaklıklarınız gayet normal bende de hemen hemen aynı 30-38 arası gidip geliyor ancak yük altında benim işlemcim çok fazla ısınıyor voltaj düşürdüm aynı sorun devam ediyor. Kraken x72 soğutucuya geçtim 360mm değişen bişey olmadı. En son anakart tan kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım.
Çözüm yolunu bulduysanız paylaşırmısınız ?

Hocam sizin sorun biraz voltajla alakalı gibi, aio soğutucu kullandığınız için zaten sıcaklıklarda fazla bir oynama beklememenizi tavsiye ederim ama bende bir inceleme yapmıştım. Size yardımcı olursa bios ayarlarında yardımcı olabilirim. Biostan ince ayar lazım size.

Hocam diğer konuda yazdım bakarsanız sevinirim sizinle orada konuşmuştuk

İlk baştaki stabil olmama durumu bios , windows güncelledikçe geçti 4.7 ghz de çalıştırdım ve anakarttan bir mod değiştirdim tam hatırlamıyorum. Yükde maksimum 65 67 dereceyi görüyor.

İlk baştaki stabil olmama durumu bios , windows güncelledikçe geçti 4.7 ghz de çalıştırdım ve anakarttan bir mod değiştirdim tam hatırlamıyorum. Yükde maksimum 65 67 dereceyi görüyor.

Sorununuzun düzelmesine sevindim. Sanırım BIOS u otomatik ayarlarda kullanıyorsunuz. Anakartınız maksimum kaç voltaj (V-Core) veriyor yük altında biliyormusunuz ?

1.25 1.4 gıbıydı yanlış hatırlamıyorsam. Otomatik ayarlarda evet 4.5 ile 4.7 GHZ arasında geziyor duruma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…