i9-9900KF overclocksuz 4.8 GHz olur mu?

Durum normal. Denetim Masası>Sistem Ve Güvenlik>Güç Seçenekleri>Yüksek Performans veya Nihai Performans seçeneklerinden birini seçersen sistem sürekli yüksek frekansta çalışır.
Aslında şimdi baktığımda dengeli olarak görünüyor. Bahsettiğim değerler dengeli seçili olan hali, değiştirmeme gerek var mı? Etkisi olur mu?
1584218470199.png

Yüksek performansta çalışırsa daha stabil olarak kullanırsın. Tek dezavantajı sıcaklık değerlerin değişebilir. Ama Intel işlemcilerde çok nadir oluyor. Ben sürekli yüksek performans olarak kullanıyorum. Yüksek performansa çektikten sonra görev yöneticisinden kontrol edebilirsin. Görev Yöneticisi>Performans>CPU>Hız.

Yüksek performansta çalışırsa daha stabil olarak kullanırsın. Tek dezavantajı sıcaklık değerlerin değişebilir. Ama Intel işlemcilerde çok nadir oluyor. Ben sürekli yüksek performans olarak kullanıyorum. Yüksek performansa çektikten sonra görev yöneticisinden kontrol edebilirsin. Görev Yöneticisi>Performans>CPU>Hız.

Deneyebilirim,teşekkür ederim bilgilendirme için.

20 dakikalık yapmış olduğunuz stress testi, normal olarak gündelik yapmış olduğunuz render, logical analysis, designing gibi multi-tasking workstation işlemleri de dahil olmak üzere en ağır CPU Intensive odaklı oyunlarda dahi o sıcaklıklara ulaşması biraz zor. Sıcaklıklarda bir problem yok 😀. Bir anlık geçici sıcaklık yükselmelerinin herhangi bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

20 dakikalık yapmış olduğunuz stress testi, normal olarak gündelik yapmış olduğunuz render, logical analysis, designing gibi multi-tasking workstation işlemleri de dahil olmak üzere en ağır CPU Intensive odaklı oyunlarda dahi o sıcaklıklara ulaşması biraz zor. Sıcaklıklarda bir problem yok 😀. Bir anlık geçici sıcaklık yükselmelerinin herhangi bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
Bana yinede 89 derece fazla gibi geldi.
Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Benim ''aman ısınmasın sıkıntı olmasın'' korkusuyla :D oyun oynarken dahi kısıtlı sürelerde kaldığımı ve saydığınız işlemlerin hiçbirini yapmadığımı göz önünde bulundurursak bu fan ayarları ile mevcut sıcaklıklarda sorunsuz bir kullanım sağlayabilirim o zaman. Vallahi içimi rahatlattınız, teşekkür ederim :)
Asus Rog Strix 240 mm Lc modelini kullanıyorum.İşlemci fanlarının ikisi tek fan girişine bağlı. (cpu fanı) Pompa ise AIO Pump bağlantısına bağlı.

ASUS ROG STRIX 240mm LC. Gündelik kullanımda maksimum yükte o işlemcinin 75-80 gibi sıcaklıklara çıkacağını düşünüyorum. Sıcaklıklar, sıvı soğutma sistemleri için tavsiye edilen soğuma parametre toleranslarının biraz dışında gibi ancak bu sıcaklıklar hala safe zone diyebileceğimiz bölgede. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama belli periyotlarda sıvı soğutma bakımının yapılmasının, sistem stabilitesi ve performansı için önemli olduğunu düşünüyorum.

Gündelik kullanımda maksimum yükte o işlemcinin 75-80 gibi sıcaklıklara çıkacağını düşünüyorum. Sıcaklıklar, sıvı soğutma sistemleri için tavsiye edilen soğuma parametre toleranlarının biraz dışında gibi ancak bu sıcaklıklar hala safe zone diyebileceğimiz bölgede. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama belli periyotlarda sıvı soğutma bakımının yapılmasının, sistem stabilitesini ve performansı için önemli olduğunu düşünüyorum.
Normal kullanımda mesela oyuna girdiğimde MSI Afterburner ile birkaç kez baktım, dediğiniz gibi Assasin's Creed oyununda maksimum 80-81 dereceyi geçmedi, keza aynı şekilde Rainbow six içinde aynı şeyi söyleyebilirim 77-79 arasıydı. Onun dışında kullandığım hemen hemen sadece chrome var onda da anlık 55 dereceyi geçmiyor,o da tam ekran video seyrederken ve birden fazla pencere açıksa. Ama beni asıl şaşırtan kısım ben bilgisayarımı toplamadan önce parçaları yaklaşık 1.5 ay kadar tek tek araştırdım ve inceledim hepsini. Sıvı soğutmaların tanıtım videolarında 70-72 derecelerden bahsederlerken benim sıvı soğutma sistemim neden standart sayılabilecek bir performansta kaldı? Gözlemlediğim kadarıyla kullanım şeklimin de dikkatli olduğunu göz önünde bulundurursak sorun çıkartacak bir sıvı soğutma değil gibi duruyor ama profesyonel bir kullanıcı olsam çok öyle gönül rahatlığıyla da emanet edemezdim gibime geliyor. Tam kararı vermek için randımanlı bir biçimde zorlamak gerekecektir, o noktada ise ben daha Asus'un Al Suites programındaki Al Overclocking bölümünde start tuşuna dahi basmaya korkuyorum herhangi bir sürpriz ile karşılaşırım diye.

Bu arada bahsettiğim oyun değerleri işlemcinin ortalama %60-75 kullanımı esnasındaki değerlerdir.

Normal kullanımda mesela oyuna girdiğimde MSI Afterburner ile birkaç kez baktım, dediğiniz gibi Assasin's Creed oyununda maksimum 80-81 dereceyi geçmedi, keza aynı şekilde Rainbow six içinde aynı şeyi söyleyebilirim 77-79 arasıydı. Onun dışında kullandığım hemen hemen sadece chrome var onda da anlık 55 dereceyi geçmiyor,o da tam ekran video seyrederken ve birden fazla pencere açıksa. Ama beni asıl şaşırtan kısım ben bilgisayarımı toplamadan önce parçaları yaklaşık 1.5 ay kadar tek tek araştırdım ve inceledim hepsini. Sıvı soğutmaların tanıtım videolarında 70-72 derecelerden bahsederlerken benim sıvı soğutma sistemim neden standart sayılabilecek bir performansta kaldı? Gözlemlediğim kadarıyla kullanım şeklimin de dikkatli olduğunu göz önünde bulundurursak sorun çıkartacak bir sıvı soğutma değil gibi duruyor ama profesyonel bir kullanıcı olsam çok öyle gönül rahatlığıyla da emanet edemezdim gibime geliyor. Tam kararı vermek için randımanlı bir biçimde zorlamak gerekecektir, o noktada ise ben daha Asus'un Al Suites programındaki Al Overclocking bölümünde start tuşuna dahi basmaya korkuyorum herhangi bir sürpriz ile karşılaşırım diye.
Termal macunla alakalı olabilir. Hangi marka modeli kullandınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı