İade edilen ürünlerin tekrar satılması

Kinloren

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben internetten ürün aldığımda bana sıfır ürün gelmiyor iade edilen ürünler sürekli el değiştiriyor. Hepsiburada'dan Controller aldım mesela toz içindeydi kutunun açıldığıda belliydi 1 gün kullandım iade edeceğim ve iade ettiğim ürün başkasına verilecek. Ve duyduğum kadarıyla bu iade işini suistimal eden birçok insan var. 15 gün kullanıp iade süresi dolmadan yollayan ve tekrar ürün alan. İnternetten özellikle bu şekilde teknolojik ürün almak mantıklı mı sizce, kaç kere el değiştirdiği bilinmeyen?

Amazon suistimal eden hesaplarda kısıtlamaya gidiyor. Ancak iade edilen ürünlerin tekrar satılabilir durumda olanlarında yasal olarak satışına bir engel yok ama bence belli bir oranda indirim konup satışı yapılırken kutusu açılmış vb ibareler konabilir alan da bunu bilerek alır.

Ocak'ın başında kalkacak zaten bu uygulama koşulsuz 14 gün iade olayı çok suistimal eden insanlar var Amazon'un ucuz ürünlerdeki iade yaptığın zaman ürünü istememesi gibi onu da çok suistimal ettiler.
2024'e ertelenmedi mi o?

Bence iade alınırken normal fiyatın altında geri ödeme yapılmalı. Satıcıda ona göre fiyatlandırma yaparak tekrar satabilir. Tam fiyatı üründe hasar, kusur varsa iade edilmeli. Forumda bile üç beş konuda anakart alıp vazgeçip iade edenler var. Ne istediğini bilmiyorsan almayacaksın yani. 14 günde koşulsuz iade zırvaydı kaldırılıyor olması güzel.

Bunu en çok teknoloji firmaları yapıyor.

Aynen beğenmedim diye iade edenler ödediğinin %75'lik kısmını geri alsa daha iyi aslında.

Dostum haklısınız ama bir de şöyle bir şey var ürün resimde çok kaliteli görünüyor sende ona göre para ödüyorsun sonra eline dandik bir şey geliyor bence bu tarz durumlar için koşulsuz şartsız iade daha iyi (teknolojik aletler hariç)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…