İade kararı çıkan ekran kartının değişimi

Pneumothorax

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar arkadaşlar, öncelikle 1hafta önce ASUS ekran kartımı arızalandığı için garantiye göndermiştim ve arızanın onarılamaz olduğunu tahmin ediyordum, dediğim gibide oldu bugün iade süreci başlamış. ASUS'u aradığımda bu süreç nasıl olacak diye sordum .satın aldığım firmaya bir belge gönderileceğini ve stok varsa değişim yoksa iade gerçekleşeceği söylendi. Kontrol ettiğimde aldığım firmada stok yok ve eminim ki satın aldığım yer bana sormadan para iadesini başlatacak.

Neden bu kanıya vardım çünkü arıza yaşadığım parçayı sistem olarak almıştım ve gelir gelmez RAM'lerin arızalı olduğunu gördüğüm için geri göndermiştim. Sonuçta stok olmadığından para iadesi olmuştu ve daha kötü bir ürüne daha fazla para ödemiştim.
Oradaki fark küçük bir meblaydı ama burada iş artık iyice büyüdü 2150 TL'ye almıştım bu kartı. Şu an 2650 civarına satılıyor ve tekrar bu bedeli ödemek istemiyorum.
Böyle bir sorunla karşılaşacağımı bildiğim için buraya danışmak istedim, ne yapmalıyım.
Hakem heyetinden başka bir çözüm var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201207_144108.jpg
    IMG_20201207_144108.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 136
Herkese iyi forumlar arkadaşlar, öncelikle 1hafta önce ASUS ekran kartımı arızalandığı için garantiye göndermiştim ve arızanın onarılamaz olduğunu tahmin ediyordum, dediğim gibide oldu bugün iade süreci başlamış. ASUS'u aradığımda bu süreç nasıl olacak diye sordum. Satın aldığım firmaya bir belge gönderileceğini ve stok varsa değişim yoksa iade gerçekleşeceği söylendi. Kontrol ettiğimde aldığım firmada stok yok ve eminim ki satın aldığım yer bana sormadan para iadesini başlatacak.

Neden bu kanıya vardım çünkü arıza yaşadığım parçayı sistem olarak almıştım ve gelir gelmez RAM'lerin arızalı olduğunu gördüğüm için geri göndermiştim. Sonuçta stok olmadığından para iadesi olmuştu ve daha kötü bir ürüne daha fazla para ödemiştim.
Oradaki fark küçük bir meblaydı ama burada iş artık iyice büyüdü 2150 TL'ye almıştım bu kartı. Şu an 2650 civarına satılıyor ve tekrar bu bedeli ödemek istemiyorum.
Böyle bir sorunla karşılaşacağımı bildiğim için buraya danışmak istedim, ne yapmalıyım.
Hakem heyetinden başka bir çözüm var mı?

Bir şey sormak istiyorum, ekran kartının ne arızası vardı?

Bir şey sormak istiyorum, ekran kartının ne arızası vardı?

En son durumda GPU artifacts vardı ve driver dahi yüklenmiyordu ama süreç böyle başlamadı bu durum olmadan 10 gün önce bütün videolarda YouTube oyun içi videolar vs. çok bozuktu donanım hızlandırmayı kapatmak gerekiyordu.
EDİT: sorunla ilgili görselleri ekledim, benzer sorunlar yaşayan varsa vakit kaybetmeden servise versin.

Dosya Ekleri

• IMG_20201126_110028.jpg
    IMG_20201126_110028.jpg
    203,3 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG_20201126_102455.jpg
    IMG_20201126_102455.jpg
    320,9 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_20201124_115451.jpg
    IMG_20201124_115451.jpg
    152,9 KB · Görüntüleme: 109
Fatura bedeli kadar iade tutarının ödemesini yaparlar. Maalesef bu konuda enflasyon/fiyat farkını ödemiyorlar. Yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü kur farkıyla yeni gelen kartların fiyatı satıcı için de artıyor. Yani sadece alıcının zarar gördüğü bir sistem değil.

Fatura bedeli kadar iade tutarının ödemesini yaparlar. Maalesef bu konuda enflasyon/fiyat farkını ödemiyorlar. Yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü kur farkıyla yeni gelen kartların fiyatı satıcı için de artıyor. Yani sadece alıcının zarar gördüğü bir sistem değil.

Biraz firmayla alakalı bir durum sanırım bu forumda bir arkadaşımız da benzer sorunu yaşamış kartı RTX2070 miş değişim olarak RTX1070S verilmiş.
ASUS ve Acer teknik servis kalitesi yüzünden pişmanlıktır.

Yok be şu an aldığım firmadan dolayı sıkıntı duyacağımı düşünüyorum, ama değişimi direk ASUS yapsa çok rahat olurdu süreç.

Arkadaşların da dediği gibi maalesef ki fatura tutarı kadar iade yapılıyor fakat bu durumda da ülkemizdeki kur farkı, enflasyon derken alıcı mağdur oluyor. Sizin yerinizde olsam THH başvurusu yaparım. Çünkü seçimlik hakkımız kullandırılmadan direkt olarak ücret iadesi yapıyorlar.

Güzel bir dilekçe ve kanundaki maddeler ile THH şansını denemeye değer diye düşünüyorum. Hatta dilekçenizde kur farkı, enflasyon sebebiyle maddi zarara uğradığınızı aynı ürünü daha pahalıya aldığınızı yada iade edilen tutar ile daha kötü performans gösteren ürün alabileceğinizi belirtin. Muhtemelen konuya bilirkişi atanacaktır. En kötü senaryo kaybetseniz bile THH tarafına bir ücret ödemeyeceğiniz için, THH anlamında maddi bir kaybınız olmayacak.

Arkadaşların da dediği gibi maalesef ki fatura tutarı kadar iade yapılıyor fakat bu durumda da ülkemizdeki kur farkı, enflasyon derken alıcı mağdur oluyor. Sizin yerinizde olsam THH başvurusu yaparım. Çünkü seçimlik hakkımız kullandırılmadan direkt olarak ücret iadesi yapıyorlar.

Güzel bir dilekçe ve kanundaki maddeler ile THH şansını denemeye değer diye düşünüyorum. Hatta dilekçenizde kur farkı, enflasyon sebebiyle maddi zarara uğradığınızı aynı ürünü daha pahalıya aldığınızı yada iade edilen tutar ile daha kötü performans gösteren ürün alabileceğinizi belirtin. Muhtemelen konuya bilirkişi atanacaktır. En kötü senaryo kaybetseniz bile THH tarafına bir ücret ödemeyeceğiniz için, THH anlamında maddi bir kaybınız olmayacak.
Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı