İade mi, değişim mi öncelikli?

• Konuyu başlatan mba
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.258

mba

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, 40 gün önce aldığım Ryzen 5500 problemli çıktı. Üzerine biraz daha ekleyip daha iyi bir işlemci almayı istiyorum.
Ücret iadesi talep ettim. Kanunlara göre iade mi öncelikli değişim mi ?

Merhaba, 40 gün önce aldığım Ryzen 5500 problemli çıktı. Üzerine biraz daha ekleyip daha iyi bir işlemci almayı istiyorum.
Ücret iadesi talep ettim. Kanunlara göre iade mi öncelikli değişim mi?

Online alışverişlerde ilk 15 gün iade ve değişim talebi onay görür. Sonrasında ise servis raporu çıkar ve iade kabul görürse iade işlemi yapılır. Servis tamir edilebilir durumda derse ya da arıza yok derse size ürünü ya geri gönderirler ya da tamir/değişim yaparlar. Servis raporu uzun vadeli rapor sonucu müşteri iade hakkına da sahiptir ücret iadesi yapılabilir derse ücret iadesi yaparlar.

Hayır kesinlikle değişimse değişim, iade ise iade tüketici kanununda yazar.

Bir şey bilmeden atıp tutanlara inanma. Tüketici hakem heyetine verirsin en fazla gene alırsın hakkını.

Tüketici hakem heyeti keşke kolaylıkla yapsa 2 defa başvurmuş biri olarak söyleyeyim 2 başvurumda red yedi ilk seferde şahısı mahkeme ile korkutarak paramı aldım ancak 2. seferimde heyet lokasyonun yanlış diyerek red verdi. En iyi çözümü 15 gün süreyi geçirmemek sonrası için heyet zaten pek uğraşacağını sanmam sonuçta kanunda 15 gün ibaresi var.

Ücret iadesi talep ettim. Kanunlara göre iade mi öncelikli değişim mi ?
Öncelik diye bir şey yok, tüketici hangisini seçerse satıcı uymak zorunda.

Tüketici hakem heyeti keşke kolaylıkla yapsa 2 defa başvurmuş biri olarak söyleyeyim 2 başvurumda red yedi ilk seferde şahısı mahkeme ile korkutarak paramı aldım ancak 2. seferimde heyet lokasyonun yanlış diyerek red verdi. En iyi çözümü 15 gün süreyi geçirmemek sonrası için heyet zaten pek uğraşacağını sanmam sonuçta kanunda 15 gün ibaresi var.

Kanunda ayıplı ürünler için ilk 6 ay içerisinde seçimlik hakkı da mevcut. Ürünün ayıplı olmadığını satıcı ispatlamak zorunda ispatlayamazsa tüketicinin talebini yerine getirmek zorunda.

Ayrıca kanunda birden fazla kez servise giden ürünler içinde tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir. THH'ye siz yanlış başvurmuşsanız bu bizim veya kanunun hatası değil hocam.

Ücret iadesi talep ettim. Kanunlara göre iade mi öncelikli değişim mi?

40 gün önce aldığın malı iade etmezler, değişim yapılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı