Arkadaşlar, sorunlarımın hepsini hallettim ve şu an çatır çatır kullanıyorum. Sizlere de yazdıklarınızla ilgili cevap vermek istedim.
Öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler, fakat yanlış olanlar var.
STRIX 1060 modeline ufak bir fark ödeyerek geçişimi yapmış bulunmaktayım ve 1 aylık geçen süre boyunca maşallah gayet başarılı gidiyor.
Şimdi, ilk olarak sıcaklık değerlerimi sürekli kontrol ettiğimi ve kasa veya PSU kaynaklı bir sorun yaşamadığımı söylemek isterim.
Zaten sizlere söylediğim üzere, sadece ekran kartının iade aldığını ve diğer ürünlerimin sorunsuz bir şekilde servisten döndüğünü tekrar hatırlatmak isterim.
FX 8350 işlemci acemilik demişsiniz, acemilik değil.
Satın aldığım dönemde RYZEN henüz ortalıkta yoktu ve fiyat/performans ürünü almak istedim, ayrıca güçlü bir işlemcidir FX 8350, 8 çekirdeğe sahip ve 4.04 GHZ ile çalışmakta. Ayrıca en önemlisi, STOK FAN değildir arkadaşlar üzerindeki. Yukarıda da belirttiğim üzere satın aldığım ürün, WRAITH COOLER ile birlikte gelmektedir, WRAITH COOLER'ın ne kadar başarılı olduğunu Technopat'ın konuyla ilgili
şu videosunda görebilirsiniz. Neden INTEL işlemci almadın derseniz, aynı şekilde fiyat/performans odaklı düşündüm.
Ekran kartında sorun tamamen AMD kaynaklıdır, arkadaşlar. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım da oldu o yüzden kabahati AMD'ye daha fazla atıyorum, ASUS'tan ziyade. Ben de AMD'nin daha iyi olduğunu düşünüyordum yoksa. Aldığım 1060 STRIX ürünü de ASUS'un ancak oyun performanslarında hem sıcaklık olsun hem FPS değerleri olsun arada ciddi bir fark mevcut.
Diyebilirsiniz, sana ekran kartı bozuk gelmiştir ondan öyledir diye ama öyle değil, ekran kartım (RX 480) sorunsuz çalışıyorkenki performansını kast ediyorum.
Kasa markasını EVEREST olarak görünce direkt kötümsemek yanlış bana göre, tamam kabul ediyorum kaliteli bir ürün olmayabilir, ama bu denli bir sorunun ondan kaynaklı olmaması gerekiyor, fiyat/performans ürünleri bunlar.
Bir arkadaşımız link atmış sağolsun, maalesef Vatan Bilgisayar iade aldığında, iade çeki verdiği için yalnızca oradan alışveriş yapabiliyoruz. Aynı zamanda RX 580 almak isteseydim de, ki arada 400 tl gibi bir fark mevcut olacaktı, onlar da Vatan'ın stoklarında bulunmuyor.
AMD ekran kartlarından bir süre uzak durmakta yarar var arkadaşlar, şu anda stoklarda olmamasının sebebinin Bitcoin problemleri olduğunu biliyoruz, kartlar maalesef Bitcoin'e daha yatkın çalışıyor NVIDIA'ya göre.
Eğer GTX 1060 almak isteyen ve kafasında herhangi bir soru işareti bulunan arkadaşımız varsa, bana seve seve ulaşabilir. Kartı güzel bir şekilde test ettim çünkü.
Tüm arkadaşlara güzel düşünceleri için çok teşekkürler, herhangi birinizi üzecek bir şey söylediysem affola. Umarım kimse böyle sorunlarla karşılaşmaz.