Çözüldü iAtkos ML2 ekran kartı sorunu - GTX 570

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2-3 gündür iAtkos yüklemeye çalışıyorum fakat yüklendikden sonra apple logosunun ardından siyah ekranda takılıyor. Bütün nvidia geforce ati driverlarını sildiğim zaman sorun kalkıyor fakat bu seferde ekran kartımı kullanamıyorum.

• Ekran Kartı: Zotac GeForce GTX 570 1280 MB
  • Ana Kart: Gigabyte GA-z68-ud3-b3
  • Ram: 16 GB

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Herşey düzeldi gibi sadece ekran çözünürlüğü sorunum kaldı.
153me4g.png
30rxvn4.png

- - - Güncellendi - - -

Üst üste yazmış olucam bunun için kusura bakmayın fakat sonunda sorunu çözdüm.
Sırasıyla yaptıklarımı yazayım belki bikaç arkadaşın işine yarayabilir.

İlk önce yüklemenin ardından boot edince apple logosu geliyordu ardından siyah ekranda kalıyordum. Bunu çözmek için bu adresi kullandım.

Ardından ekran küçük gözüküyordu ve ekran kartı mı görmüyordu. Bunun için sağ üstteki arama imlecine champlist yazıp gelen programı açtım ve ayarları alttaki resimdeki gibi yaptım.
1zcjtid.png

Ardından ekran tam olarak doldurulmuyordu ve ayar yapamıyordum resolutionla ilgili. Bunu da: NVIDIA DRIVERS 304.00.05f02 adresinden driverları indirip kurarak çözmeyi başardım.

İşte bu işmelerin ardından display settings menüm:
1zz0tc1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siyah ekran sorunu devam ediyorsa apple logosundan sonra aynene şöyle yapıyorsun:
1)Boot ekranı geldiğinde -s ile boot ediceksin
2)Yazılar gelicek bittiğinde #root gibi bişeyde kalıcak. Orda "/sbin/fsck -fy" ve "/sbin/mount -uw /" yazıcaksınız ilk işlem biraz zaman alıyor.
3)Ardından cd System, cd Library ve cd Extensions yazıcaksınız sırasıyla. Solda Extensions #root gibi bi yazı olması gerekiyor.
4)Ardından "rm -rf NV*.*", "rm -rf Natit.kext", "rm -rf GeFo*.*", "rm -rf ATI*.*" yazıcaksınız.Hepsini sırayla ayrı ayrı yazıcaksınız.
5)Bu işlemler bittikten sonra "cd .." yazıp ardından "rm -rf Extensions.mkext" yazıyorsunuz.
6)Son olarakda reboot yazın pc kendini tekrar başlatıcak
7)İlk açılışta sadece -x -legacy -v ile boot edin eğer boot oluyorsa sorunsuz daha sonrasında dediğim driverı yükleyerek ekran kartı sorununu çözebilirsiniz.

Hocam siyah ekran sorunu devam ediyorsa apple logosundan sonra aynene şöyle yapıyorsun:
1)Boot ekranı geldiğinde -s ile boot ediceksin
2)Yazılar gelicek bittiğinde #root gibi bişeyde kalıcak. Orda "/sbin/fsck -fy" ve "/sbin/mount -uw /" yazıcaksınız ilk işlem biraz zaman alıyor.
3)Ardından cd System, cd Library ve cd Extensions yazıcaksınız sırasıyla. Solda Extensions #root gibi bi yazı olması gerekiyor.
4)Ardından "rm -rf NV*.*", "rm -rf Natit.kext", "rm -rf GeFo*.*", "rm -rf ATI*.*" yazıcaksınız.Hepsini sırayla ayrı ayrı yazıcaksınız.
5)Bu işlemler bittikten sonra "cd .." yazıp ardından "rm -rf Extensions.mkext" yazıyorsunuz.
6)Son olarakda reboot yazın pc kendini tekrar başlatıcak
7)İlk açılışta sadece -x -legacy -v ile boot edin eğer boot oluyorsa sorunsuz daha sonrasında dediğim driverı yükleyerek ekran kartı sorununu çözebilirsiniz.
Ekrab kartını tanıttım tamamen adı model filan yazdı ama çözünürlük yerinde sadece "1024x768" vardı birde böyle deneyelim :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı