Verdiğiniz linke göz attım
Vay Arkadaş yaşlanıyoruz demek ki, resmen kendi kafamdan uydurduğum şeye inanıp, bu sabah link aradım 1 saat boyunca. Kendi kendime link vermişti niye silmiş diyede söylenmeden de edemedim. Meğer DSDT deyince,acaba nedir deyip kendim bir link bulmuşum
Neyse bu kadar rezillik yeter, dün akşamki uğraşlarım esnasında birçok eksiğin olduğunu farketmiştim, dediğin gibi güvenli modda kaynaklanıyordu bunların çoğu. Bu sabah windowstan DSDT dosyasını oluşturup, ml2y'e attım. Masaüstündeki DSDT.aml dosyası ile "User DSDT" seçerek, sistemimle ilgili bazı varsayımlar yaparak, ve multibeast içindeki açıklamalarıda göz önünde bulundurarak multibeast kurulumunu yaptım.
ve nihayet normal boot gerçekleşti, hatta özellikle usb aygıtlarda problemler çözüldü. Enteresan bir şekilde ekran çözünürlüğü bozuldu. Güvenli modda çalışan ayarların bozulmasına benim seçtiğim 2 kutucuk neden olmuş olabilir sanırım. biri "drivers>graphics>Intel Graphics Patch for mixed..." diğeri "Customization>Boot Options>1080p graphics"
Gerçi ikincisi boot ekranı için ama yinede belirtmek istedim.
Sistemimin özelliklerinde ekran kartına dair net bir bilgilye ulaşamıyorum, Tek bildiğim Intel Hd Graphics olduğu. Windowsta 2000 diye geçiyor, linux 5000 olarak tanımıştı.
Kablosuz internet çok önemli değil ama ekran kartı ve ses kartını tanıtabilirsem sistemi kullanabilirim, aksi halde bu konfigürasyonla ml2 kullanamam gibime geliyor