Iatkos ML2 - Lenovo B520 All in One

ilkertaskinoglu

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır Linux kullanıyorum o nedenle sisteme hakim sayılırım.

Paylaştığınız videolar ve dökümanları inceledim ve elde ettiğim bilgiler doğrultusunda, Makinama kurulumu yapmayı başardım.

Ekran çözünürlüğü 1080p olarak setlenmiş durumda. sıkıntı yok gibi.

Ses kartını tanımadı malesef, Multibeast ile yaptığım ilk deneme sonrası kullanıcı giriş ekranın hemen öncesinde renkli palet cursoru yaklaşık 10 dakika dönünce reset atıp tekrar kurmak zorunda kaldım.

Kablosuz adaptörüde tanımadı malesef, kablolu bağlantı kurdum, mesajıda iatkos üzerinden yazıyorum şu anda.

Son olarak klavyede Home ve End tuşları, page up ve page down gibi davranıyor, yani herbirinden ikişier tane var şu anda bende

- - - Güncellendi - - -

Donanim bilgilerini iatkostan almayi beceremedigim icin :) Linux`tan aldim

Kod:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82579V Gigabit Network Connection (rev 05)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 6 (rev b5)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 7 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation H67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5209 PCI Express Card Reader (rev 01)
02:00.0 USB controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04)
03:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter (rev 01)
- - - Güncellendi - - -

Henüz sizden cevap gelmeden tespit ettiklerimi sizinle paylaşayım dedim.

Sistemi sadece -x ile güvenli modda açabiliyorum, bu normal midir ?

Güvenli modda açmanız uyumlu uyumsuz tüm sorun yaratabilecek kextleri es geçerek açıyor o nedenle, makineniz hakkında detaylı bilgiyi yazmanız gerekli.. 1. İşlemci nedir? 2. Ekran kartı varsa nedir yada tümleşik mi? (intel HD2000) QE-CL desteklemiyor. 3. Ethernet kartınız destekliyor 4. Ses kartı ne kullanıyor? Bunun dışında DSDT.aml dosyası hazırlamanız gerekli öncelikle vindows 7 kurun tüm sürücülerinizin çalıştığına emin olduktan sonra AIDA adlı programı indirin (cracklisi olursa daha güzel olur) Onunla DSDT oluşturun... Sonra tekrardan ML2 kurulumu yapın...

Öncelikle hızlı cevap için teşekkürler,
lspci çıktısını yazmıştım mesaja, donanıma ait bilgim bundan öte değil, PC yada Notebook gibi açıp board üzerine bakma şansımda yok, güzel ama bir o kadar da tuhaf bir tasarımı var makinanın.

Sorularına yine lspci çıktısındaki verilerle cevap verebilirim ancak.
1. İşlemci Intel i5, daha fazla detay bilmiyorum
2. Ekran kartı Tümleşik, Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
3. Aynen, ethernette sorun yok
4. Ses kartı,
Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)

Verdiğiniz linke göz attım, DSDT çok basit görünmüyor açıkçası muhtemelen biraz uğraşırsam, biraz da destekle hallederim.

İstanbul'a yolunuz düşmüyormu hiç :D

Hahahah inşallah İstanbul'a yerleşirim :) Çok sevdiğim bir memleket kendisi... Bu arada Youtubede DSDT oluşturma videoları mevcut biraz karışık ama en az 5-10 video izlemeniz lazım... Benim izlediğim video sayısını unuttum... Az da olsa öğrendiğim bişeyler varsa izlediğim içindir.. Benimkisi delilik biraz :D

L-ML.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz linke göz attım:D

Vay Arkadaş yaşlanıyoruz demek ki, resmen kendi kafamdan uydurduğum şeye inanıp, bu sabah link aradım 1 saat boyunca. Kendi kendime link vermişti niye silmiş diyede söylenmeden de edemedim. Meğer DSDT deyince,acaba nedir deyip kendim bir link bulmuşum :)

Neyse bu kadar rezillik yeter, dün akşamki uğraşlarım esnasında birçok eksiğin olduğunu farketmiştim, dediğin gibi güvenli modda kaynaklanıyordu bunların çoğu. Bu sabah windowstan DSDT dosyasını oluşturup, ml2y'e attım. Masaüstündeki DSDT.aml dosyası ile "User DSDT" seçerek, sistemimle ilgili bazı varsayımlar yaparak, ve multibeast içindeki açıklamalarıda göz önünde bulundurarak multibeast kurulumunu yaptım.

ve nihayet normal boot gerçekleşti, hatta özellikle usb aygıtlarda problemler çözüldü. Enteresan bir şekilde ekran çözünürlüğü bozuldu. Güvenli modda çalışan ayarların bozulmasına benim seçtiğim 2 kutucuk neden olmuş olabilir sanırım. biri "drivers>graphics>Intel Graphics Patch for mixed..." diğeri "Customization>Boot Options>1080p graphics"

Gerçi ikincisi boot ekranı için ama yinede belirtmek istedim.

Sistemimin özelliklerinde ekran kartına dair net bir bilgilye ulaşamıyorum, Tek bildiğim Intel Hd Graphics olduğu. Windowsta 2000 diye geçiyor, linux 5000 olarak tanımıştı.

Kablosuz internet çok önemli değil ama ekran kartı ve ses kartını tanıtabilirsem sistemi kullanabilirim, aksi halde bu konfigürasyonla ml2 kullanamam gibime geliyor

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı