İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size sonraki yaşamda sonsuz bir mutluluk vaat eden Allah için günlük ayırdığınız 1 saat bir hiç olmalı. Eğer vaat edilenler doğruysa bu 1 saati ayıramayanları pişmanlık seviyesi bence daha yüksek olacak

İbadetler seni daha iyi bir insan yapmaz. Düz mantık aramayın her şeyde. Sen bir sporcusun ve antrenörünün gözünde yükselmen için diğer herkesten daha fazla antrenman yapmalısın, ki o kişiye yaklaşasın. İbadet - insan - Allah ilişkisini de buna benzetebilirsiniz.

Bakara mı okuyorsun her rekatta?
Duha, Kafirun, Kevser, Fatiha, İhlas, Nas, Felak ,Tebbet, Fil, Kureyş vs. Okuduğum sureler bunlar.
Hepsinin anlamını da genel itibariyle bilirim.
Yukarıdaki sürelerde de namazımı kılarım.
Belli ki hiç namaz kılmamışsın.

Geçiştirici cevap? İşine gelmiyor bence.
Yüce Yaradan O'na kulluk etmeni istiyor. Açık ve net.
İstese seni zorla da secdeden kaldırmazdı.
Edecek misin, etmeyecek misin?
İmtihanın bu.

@Rasim Kayrak Namaz kılıyor musunuz bilmem ama eğer namaz kılıyorsanız nasıl duygular hissediyorsunuz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Siz sadece soru sormuşsunuz. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Teşekkürler...

Sureleri okurken saçma sapan okursan 1 saatte kılarsın. Demek ki ibadete yakışır bir şekilde namaz kılmamışsın. Hakkını vererek nasıl kılınır altta yazıyor.

Bir de niye Arapça kılıyoruz namazı, Allah Türkçe bilmiyor mu?
Evrensel bir dil olmalı. Eğer tek dil korunmasaydı bugün Farsların ayrı bir Kuranı ve İslamı, Türklerin ayrı bir Kuranı ve İslamı, Arapların ayrı bir Kuranı ve İslamı olurdu. Diğer Milletler de aynı şekilde.

Namaz çoğu zaman kılıyorum. Bayağı bir ara vermiştim. Huzur duygusunu özlemişim.

Sureleri okurken saçma sapan okursun diyorsun, sonra rüku ve secdeleri doğru düzgün yapmadığımı iddia ediyorsun.
Rüku ve secdede sure okunmaz bilesin.
Namaz nasıl kılınır öğren derim.
Benim namazım Allah'la benim aramda.
Elbiseme de, abdestime de, namazıma da hüküm verecek Allah'tır.

İnsan çünkü bu konuda acizdir. İnsan İslam, Hristiyanlık ya da tamamen farklı bir inanca sahiptir. Zor zamanlarında ya da ruhen sıkıntılı olduğunda yahut farklı bir şey olsa bile bir şeye dua eder, inanır, af diler vb.

Namaz hayatın aldısı verdisi trafiği yalanı süsü nefreti kısacası hayatın koşturmacasında o kıyamda elller bağlı dudaklardan, “hamd alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur” çıkıyor ya işte o belki 5 dk namaz süresince varoluşunun nedenini biliyorsun neden nefes aldığın yaşadığın ve nereye gittiğinin; namaz bir aidiyet bir teslimiyet. Daha önce baklava yememiş birine baklavayı anlatmaktansa ağzına bir tane koymak gibi...

Sana namazı anlatmaktansa Allah sana bir secde kadar yakın kardeşim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…