İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evden kovulduğum için lisede son 1.5 yıl ve sonra üniversitede hem çalışıp hem okumak zorunda kaldım. Tabii bu süreçte hem okul hem ödevler/sınavlar/projeler hem de iş derken mecburen günde 3-4 saatlik uykuyla geçti yıllarım. Ondan sonra da alışkanlık oldu, öyle kaldı.

Yorum için teşekkürler hocam bende az uyumaya alışmak istediğimden sormuştum. Bu arada evden kovulduğunuzu bilmiyordum özür dilerim hatırlattığım için.

Günde 1 saatten 1 yılda 365 saat, 32 yılda +8 günle birlikte 11,688 saat yapıyor. Bu 32 yılın yarısını atalım, çocukluk/ergenlik derken bilincimin şimdiki düzeyde olmadığını varsayalım kalıyor geriye 5,844 saat. Bu sürede en az 4 dil iyi düzeyde öğrenilir, bir alanda profesyonelleşmek istiyorsan da bu sürede o alandaki en iyilerden biri olunur... Kısacası evet, bence uzun süre.

Not: Son 15 yıldır günde 3-4 saat uyuyorum, 3 yabancı dilim, alanımda da iyi kazanç sağlayabildiğim 2 farklı mesleğim var.

Bu hesap bana Momo ve zaman hırsızlarını hatırlattı.

İnsanın, ömründe boşa tükettiği zaman yanında, namaz ya da ibadet bir hiç bana göre.

Allah bilinmeye neden gerek duysun? Zaten her şey onun.
Allahın 99 ismini bilir misin? Duydun mu? Kendinden başka bir varlık olmasa o 99 ismi nasıl tecelli edecek?
Allah sonsuz kudret sahibi ve bunun bilinmesini istiyor. Allah'ın en büyük günah saydığı şey kendine şirk koşulması.
Bu insani bir özellik değil bu ilahi bir özellik.

2 söylemin de haklılık payı var.

Hocam şöyle diyeyim, ben üniversitemin ilk senesinde, ulaşım sıkıntıları nedeniyle günde 2 - 3 saatimi yolda tüketiyordum. Sonraki senelerde bunu yarım saat altına indirince, gerçekten de ne kadar zamanın boşa gittiğini gördüm.

Zaman, kıymetli bir cevher gibi bana göre, kıymetini bilen kişinin elinde işe yarıyor. Buna dil de dahil. Senin bir arka planın vardır ve öğreneceğin 3. dil bunu daha da pekiştirir. Ama sende bir şey yoksa, öğrendiğin dil de bir noktada öylece kalacak.

Konunun başlığından çok koptuk ancak iyi bir zaman yönetimi ve plan program, kişiye istediği her şeyi yapma gücü verecektir diye düşünüyorum.

Zaten 3. - 4. dil, plan-program ve zaman yönetimi becerisi, iyi bir arka plan... Bu gibi başlıklar bir kubbeyi taşıyan 4 fil ayağı gibi, biri olmadığı zaman diğerlerinden tam verim alamıyorsun, belki de hiç kullanamıyorsun.

Allahın 99 ismini bilir misin? Duydun mu? Kendinden başka bir varlık olmasa o 99 ismi nasıl tecelli edecek?
Allah sonsuz kudret sahibi ve bunun bilinmesini istiyor. Allah'ın en büyük günah saydığı şey kendine şirk koşulması.
Bu insani bir özellik değil bu ilahi bir özellik.
Allah sonsuz ve yüce bir varlık olduğuna göre bizim gibi aciz varlıkların ibadet etmesini neden istesin? Yalnızlık mı çekiyor?

Allah sonsuz ve yüce bir varlık olduğuna göre bizim gibi aciz varlıkların ibadet etmesini neden istesin? Yalnızlık mı çekiyor?
Zorlama. Yalnızlık çekmeyle alakası yok. İşte bu senin insani düşüncen.
Bak şu an Allahın güç ve kudretini konuşuyoruz.
Sonsuz güç, kudret sahibi diyoruz. (El Kadr)
Her şeyi yaratan O diyoruz.
İşte Allah'ın istediği bu.
Seninle karşılıklı yarenlik etmek değil.

Benim fikrimce gerçekten düzgünce namazını kılan kişi Allah'ı hatırlar ve dolayısıyla günahlardan kaçınır. Yani günde 5 kere bir uyarı gibi aslında. Yoksa Allah'ın bizim namaz kılmamıza ihtiyacı yok.

Haklısın da imkanı yok 1 saatte kılamazsın. Galiba sen her rekatta sübhaneke ya da kevser suresi okuyorsun.

Sabah 5 dk.
Öğle 10 dk.
İkindi 8 dk.
Akşam 5 dk.
Yatsı 12 dk.

Tek başına bu sürelerde kılarsın. Toplam 40 dakika eder. Hızlı kılarsan 30 dakikada kılarsın.
Cemaatle toplam 1 saat olur.

Sabah 5 dk.
öğle 10 dk.
ikindi 8 dk.
akşam 5 dk.
yatsı 12 dk.

Tek başına bu sürelerde kılarsın. Toplam 40 dakika eder. Hızlı kılarsan 30 dakikada kılarsın.
Cemaatle toplam 1 saat olur.

Sureleri düzgün okumadan hızlıca okursan evet kılardı ama hiçbir anlamı kalmaz. Namazı Allah'a layık kılan lazım, o yüzden 1 saat kısa bir süre. En az 2 saat lazım.
Zorlama. Yalnızlık çekmeyle alakası yok. İşte bu senin insani düşüncen.
Bak şu an Allahın güç ve kudretini konuşuyoruz.
Sonsuz güç, kudret sahibi diyoruz. (El Kadr)
Her şeyi yaratan O diyoruz.
İşte Allah'ın istediği bu.
Seninle karşılıklı yarenlik etmek değil.
Hala geçiştirici cevap veriyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı