IBAN'a para atıp alışveriş yapılır mı?

Makaleler
1
Sorum başlıktaki gibi sarı sitede bir arkadaştan Ryzen 5 5500 almayı düşünüyorum. Adam Param Güvende açmak istemiyor sebebi de satıcı mağdur olabiliyor diyor adam ürünü satın alıp bozuk ürünle değiştirip iade yapıyor ya da bozup geri gönderiyor diyor tabii haklı kendince. Sizce ibana para gönderip alışveriş yapılır mı?

Sorum başlıktaki gibi sarı sitede bir arkadaştan Ryzen 5 5500 almayı düşünüyorum. Adam Param Güvende açmak istemiyor sebebi de satıcı mağdur olabiliyor diyor adam ürünü satın alıp bozuk ürünle değiştirip iade yapıyor ya da bozup geri gönderiyor diyor tabii haklı kendince. Sizce ibana para gönderip alışveriş yapılır mı?
Yapılmaz, yapmayın hocam. Param Güvende hizmetiyle yapın.

Param Güvende ile alışveriş yapmak daha mantıklı açmak istemiyorsa almayın. IBAN'a para atarsan dolandırmayacağı ne malum.

Yani IBAN'dan aldım diyelim dolandırdı. Hukuki olarak ne yapabilirim?

Bence yapmayın satıcı her ne kadar haklı olsa da siz de dolandırılabilirsiniz.

Doğrudur hocam daha önce arkadaşım IBAN'dan ekran kartı aldı sıkıntı yaşamadı.

Bence yapmayın satıcı her ne kadar haklı olsa da siz de dolandırılabilirsiniz.

Doğrudur hocam daha önce arkadaşım IBAN'dan ekran kartı aldı sıkıntı yaşamadı.

Sarı siteden toplamda 10-11 kez alışverişim oldu 1 tanesi hariç hepsini de yakın çevremden arayıp buldum ve yüzyüze aldım sattım.
Sadece arabamın R-Link navigasyon kartını parayı iban'a atarak aldım onda da sorun çıkmadı.
Lafın kısası en iyi alışveriş yüzyüze yapılandır.

Hocam ülkede o kadar çok karaktersiz, yalancı, dolandırıcı var ve maalesef adalet sistemi bir o kadar kötü (giden param hedef göstermeme rağmen gelmedi, 1 yıllık sürecin sonunda) iken hiç kimseye güven kalmadı. Ben bu insan kılıklılar yüzünden ikinci el ürün satışı yapamaz oldum. Üstelik referanslarım olmasına rağmen insanlar çok kuşkulu yaklaşıyor. Hâlâ aramızda iyi insanlar mevcut. Sadece kötü olmadıkları için bilinmiyorlar. Dünya maalesef iyiye gitmeyecek. Ama iyi insanlar hâlâ bitmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı