Ibanez GRG170DX vs Jackson JS22 Dinky

barann_exe

Decapat
Daha fazla  
Klasik gitardan elektroya geçeceğim. 1 senedir çalıyorum ve başlangıç için uygun ama beni de birkaç sene idare edebilecek bir gitar arıyorum. Uzunca araştırdıktan sonra çalacağım müzik türüne uygun bu iki gitar arasında kaldım. Genelde metal, rock çalacağım için bu iki gitar gözüme çarptı ama arada sırada duman, mor ve ötesi tarzı gruplarda çalmak istiyorum yani birazcık yumuşak tonlarda alabilmek istiyorum. Sizce hangisini almalıyım?

İki gitar arasında birbirinden daha üstün nitelendirilecek bir fark bulunmuyor.
Yumuşak / sert olarak tanımladığınız ton; gitardan değil; amfiden çıkar. Başlangıç aşamasındasınız. Beğendiğinizi alın.

Teşekkür ederim. Amfi olarak hem kullanım rahatlığı, hem de şarjlı olmasından kaynaklı kozmos blaze 30 modelini almayı düşünüyorum. Bu fiyat bandı için sizce iyi midir? Veya önerebileceğiniz başka bir model var mıdır?

Avuç içi kadar şeye 10bin çok fazla. Üstelik dijital ve modellemeli.
Almayı düşündüğümüz amfide ya da aynı özelliklere sahip başka bir dijital / modellemeli amfide, hatalı bastığınız sesleri fark edemez, entonanslı sesler çıkartmayı öğrenemezsiniz bunlar işin temelidir gelişiminizi etkilerler.

Başlangıçta kullanmanız gerekenler Transistörlü / Solid State tipindeki Combo amfilerdir.
Sizin bu aşamada temiz, organik ve doğal sesler duymanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesajınızdan sonra biraz araştırma yaptım. Birkaç amfi arasında kaldım. Marshall MG15G 15W,
Fender frontman 10G, Boss Katana MINI. Bu amfiler arasından hangisini önerirsiniz? İlk söylediğim amfide ilgimi çeken şey Delay, Reverb gibi efektlerdi. Ve onu alırsam amfi ayarlarını öğrenemem diyede bir korkum vardı. Yani sizce kesinlikle almamalı mıyım?

Doğru olan önerdiğim nitelikte amfiler ile başlamanızdır.

Ben uzun yıllardır gitar çalan, sahne yapan ve stüdyo sahibi bir müzisyenim. Stüdyoma her hafta onlarca her seviyeden gitarist gelir. Ana sıknıtı kesinlkle gitara yanlış ekipman ile başlamış olmaları. Çoğunluğu iyi çalsalar bile karın ağrısı gibi sesler çıkarıyorlar. Çünkü Ses kartı / prosseör ya d adijital amfiler ile başlamışlar. Kendi ayarlarını yapmayı öğrenememişler ve öğrenemeyecekler de. Tuşeleri bozuk, tonları sorunlu, Preset ile gitar çalmaya alışmışlar, hiç bir açıdan gelişememişler. Çıkan sesler kulak tırmalayıcı.

Birkaç amfi arasında kaldım. Marshall MG15G 15W,
Fender frontman 10G, Boss Katana MINI. Bu amfiler arasından hangisini önerirsiniz?
Bunlar aynı nitelikte amfiler. Her şeyi çalabilirsiniz.
Aralarında sesini beğendiğiniz hangisi ise onu alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…