IBM neden artık bilgisayar üretmiyor?

Üzücüymüş hocam bende PS 2 bile var 2000 yılından kalma saklıyorum.

IBM ilginç bir firma. Adamlar en zirve dönemlerinde "gelecek kuantum bilgisayarda, yazılımda bana ne bu vasat aletlerden" diye bir anda radikal kararlar verdiler.

Fena da olmadı sanki. Arka planda hala çok güçlüler.

Geri dönseler piyasaya birçok firmayı sallar geçerler düşüncem bu dur.

Geri dönseler piyasaya birçok firmayı sallar geçerler düşüncem bu dur.

Kuantum bilgisayarların yanında günümüzün en güçlü bilgisayarı bile taş devri gibi kalıyor. O yüzden IBM kendi kulvarında iddialı bu saatten sonra kimse kişisel bilgisayarlara dönmek istemez.

Yapay zeka ve kuantum bilgisayar olayı insanlığı temelden değiştirecek şeyler. Şu anda tüm büyük firmalar oraya tırmanıyor Microsoft, IBM, Google, NVIDIA kimi ararsan. Amerikan savunma sanayii bile orada.

Keşke biz de bu yarışın içine girebilsek...

Gelecekte dünyayı makineler yönetirse şaşırmam tabii biz göremeyiz o zamanları.

Keşke biz de bu yarışın içine girebilsek...

Biz anca bakarız hocam.

IBM firmasının bilgisi ve tecrübesi diğer firmalardan önde gibi.

Bence de gayet önde bir firma.
İlk kişisel bilgisayar ise 1981'de IBM tarafından üretilmiştir. IBM PC adı verilen bu cihazı; Steve Jobs ve Steve Wozniak, evlerinin garajında tasarlar. IBM PC, masaüstü bilgisayarların atasıdır. Bu icat, tonlarca büyüklükteki bilgisayarları küçültüp evlere sokmuştur.

Şu anda kuantum bilgisayar kısmında liderlik kendilerinde, Google arada geçiyor ama IBM daha ciddi. Google ile yapay zekada rekabet eden Microsoft olunca büyük ihitmalle ileride Microsoft ile IBM daha da yakınlaşırlar ortak projeler için.

IBM mimari tutturabilseydi bugün X86'ya da AMD64 yoktu.

Ben şu anlık yapay zekada uzmanlaşıyorum quantum ile birleşen kısımları var diye duymuştum yapay zekanın nasıl öğrenebilirim pek kaynak bulamadım da quantum programlama alanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…