Çözüldü İç içe döngüleri anlayamamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Java:
public class NestedLoop {
    public static void main(String[] args) {
 for(int i=1;i <=5;i++){
     for(int j=1;j<=i;j++)
         System.out.print("*");

System.out.println();
 }

}
}
Kodun çıktısında neden bir satırdaki yıldız sayısı artıyor anlamlandıramıyorum. Birkaç gün önce anlayarak kodlayabiliyordum ancak kafam karıştı. Yıldız sayısının artması neden dıştaki döngüye bağlı? Nasıl bir etkisi oluyor?

Son düzenleme:
Çözüm

İlk döngüde yani dış döngüde 5 kere dönmesi söylenmiş ve içinde hem bir döngü hem de alt satıra inmesi için kullanılan kod var. İç döngüde ise dış döngüde tanımlanan i değişkeni kadar dönmesi söylenmiş yani dış döngü ilk döndüğünde 1 kere yıldız koyacak ve bitecek daha sonra dış döngünün alt satıra inme kodu gerçekleşiyor sonrasında tekrar iç döngüye sıra geliyor bu sefer i = 2 olduğu için iç döngü 2 kere dönüyor ve 2 yıldız koyuyor bu şekilde 5E kadar gidiyor. Biraz uzun yazdım ama açıklayıcı olmuştur umarım.
Dış döngü satır atlatırken, iç döngü de sütunları, yani "*"ı yazdırır.

İlk döngüde yani dış döngüde 5 kere dönmesi söylenmiş ve içinde hem bir döngü hem de alt satıra inmesi için kullanılan kod var. İç döngüde ise dış döngüde tanımlanan i değişkeni kadar dönmesi söylenmiş yani dış döngü ilk döndüğünde 1 kere yıldız koyacak ve bitecek daha sonra dış döngünün alt satıra inme kodu gerçekleşiyor sonrasında tekrar iç döngüye sıra geliyor bu sefer i = 2 olduğu için iç döngü 2 kere dönüyor ve 2 yıldız koyuyor bu şekilde 5E kadar gidiyor. Biraz uzun yazdım ama açıklayıcı olmuştur umarım.

Çözüm
Çok sağ ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…