İçerik üreticileri için Bağ-Kur zorunluluğu kalktı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 1 Ocak 2022'de sosyal medya içerik üreticilerinin ve uygulama geliştirenlere bir vergi istisnası yayınlandı. Ben de içerik üretiyorum ama araştırdığım kadarıyla bu belgeyi alıp özel banka hesabını açtırdıktan sonra Bağ-Kur açılıyormuş, bu konuda en güncel bilgiyi 2022'nin mayıs ayı olarak baktım ama kaldırılmamış o tarihte de, bileniniz var mı? Bağ-Kur zorunluluğu kalktı mı? Gelirimi Google AdSense'te biriktiriyorum ve artık çekmek istiyorum ama bu Bağ-Kur olayı yüzünden yapamıyorum, bilen birileri var mı? Bu Bağ-Kur zorunluluğu kalktı mı?

Bağ-Kur zorunluluğu diye uyduruk bir kavram yoktur.

Bir gelir elde ediyorsan, bunu bir kuruluş üzerinde yaptığını ispatlamalı ve vergilendirmeli (Yani Muhtasar) aynı zamanda çalışanlarını "yani seni" zorunlu bir devlet sigortasına (iş yeri sahibiyse Bağ-Kur) tabii ettirmek zorundasın.

Önce mantığını kavramalısın.

Bağ-kur zorunluluğu diye uyduruk bir kavram yoktur.

Bir gelir elde ediyorsan, bunu bir kuruluş üzerinde yaptığını ispatlamalı ve vergilendirmeli (yani muhtasar) aynı zamanda çalışanlarını "yani seni" zorunlu bir devlet sigortasına (iş yeri sahibiyse bağ-kur) tabii ettirmek zorundasın.

Önce mantığını kavramalısın.

Aylık en fazla 500 TL gelirim oluyor 3000 TL Bağ-Kur çıkıyor nasıl olacak peki bu iş?

Dostum bende seninle benzer durumdayım. Sorunun cevabını bulduysan buraya da paylaşır mısın? Araştırıyorum ama net bir cevap bulamadım daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı