İçimi döküyorum

Makaleler
1
Hayattan gerçekten de sıkılmış bulunmaktayım. Bu 3 gündür başıma gelmeyen şey kalmadı. Dünden önceki gün ablamla tartıştım, ablam da bana bir daha benim işlerime karışırsan en adisin dedi ve ağza alınmayacak küfürler etti. Dün de arkadaşlarımla buluşacaktım, saat akşam 7 buçuk-8 gibi dedim ki ne kadar getireyim, 20 dedim, yok yetmez dediler, 50 dedim; yok, yetmez dediler. Ben de şakasına aynen bunu yazdım "Hayırdır oğlum hesabı bana mı kitleyeceksiniz? " ve bana hepsi bir anda küfür edip bir daha yanımıza gelme dediler, gruptan da attılar. Ben şaşkın şaşkın bakıyorum telefona aradan, 15 dakika geçti abimin eşyaları vardı değişecek, mağaza da 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Abim dedi ki: Git bu eşyaları değiştir abim gittikten sonra diğer ablam dedi ki sen bırak ben arkadaşlarımla buluşacağım o sırada değiştiririm ben de tamam dedim bilgisayarı açtım birden abim gelip bağırmaya başladı dedim ki ablam götürecekmiş ben de tamam dedim ama tir tir titriyorum korkudan sonra ablamla gönderdi beni ablam da sinirlendi direkt minibüse binip gitti ben de yanıma para almadığım için yolda ağlayarak gittim ablamın peşinden bugün de yine ablamla annem kavga ediyorlardı (dün elbiseleri değiştirmeye giden ablam) dedim ki yapmayın kendinize yazık ama aşırı derecede bağırıyorlardı ben de en son sinir krizi geçirip bağırdım duysanıza beni diye ikisi birden bana terbiyesiz dedi aradan 1 saat geçti abim geldi işten yemek yiyecekti ben de saat 3 gibi yediğim için aç değildim bunu söyleyince yine bağırmaya başladı. Az önce de tek bir arkadaşım kalmıştı o da ailesi yüzünden ayrıldık cidden ne yapacağımı bilmiyorum bağırmak istiyorum hunharca ama nafile bana bir akıl verin arkadaşlar. Ne yapacağımı şaşırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Baştan sona okudum üzüldüm senin için ne diceğimi bilemedim.

Kardeşim üzüldüm senin adına bence hayatına yeni bir sayfa aç yeni dostluklar kur eminim karşına iyi güzel kalpli insanlar çıkacaktır ailene karşı bir şey diyemeyeceğim idare etmek zorundasın maalesef yapacak bir şey yok. Sana diyeceklerim bu kadar umarım karşına iyi, güzel kalpli insanlar çıkar

Herkes çok stresli görünüyor, yaşınız küçük ise okulunu bitirip güzel bir hayat kurmaya çalış kendine ve daha çok sana değer veren anlayışlı arkadaşlar bulmaya çalış.

Son düzenleme:

Hocam geçmiş olsun ne diyeyim. İnşallah karşına iyi kalpli şakadan anlayan kişiler çıkar.

Hocam öyle arkadaşların olacaksa olmasın daha iyi. Benim 2 tane kardeşim dediğim insanlar var. Çocukluktan beri tanışıyoruz. Aramızda hiç sen 10 lira verdin ben 20 lira verdim muhabbeti hiç ama hiç olmadı. Onda yoksa ben, bende yoksa o çıkardı. Zor zamanımda yanımda oldular. Mesele para veya zor zaman değil. Küfür edip yüzüne kapatıp yallah diyen ilerde neler demez veya yapmaz. Hiç tenezzül etme. Çok olan şey zarar getirir hocam unutma bunu.

Ailevi problemlere bir şey diyemem. Herkesin bir derdi var. Abin işte kim bilir ne insanlarla ne tiplerle uğraşıyordur. Malum annen size annelik yapma derdindedir. Bağırmak herkes için kötüdür hocam. Bağırmak yerine güzel dille konuşunca inan olay sorunsuz çözülüyor.

Şunuda unutma, arkadaş gider, kız gider, para biter, ömür geçer. En sonunda yanında kalan yine, ailen olacak, düşsen bile seni toparlayan yine ailen olacak. Bu dünyaya gülüp eğlenmeye gelmedik. Her saniyemiz ayrı bir imtihan. Böyle durumlarda "Rabbi yessir velâ tuassir rabbi temmim bi'l-hayr" ve "Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh" söyle içinden. Allaha sığın. Allahın izniyle olmayacak şey yoktur.

"Esselâmu aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtuhu ve mağfiretuhu"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…