Neşeli Enginar
Gigapat
- Makaleler
- 23
Doktor musunuz hemen teshis koydunuz?Yani 80 IQ birisi bile arkadaşın en fazla 18 yaşında ve belli bir derecede de mental sorunu olduğunu anlayabilir bence.
Sakin ol sampiyon. Sonradan pisman olacagin seyler yaziyorsunYardımcı olmayacaksanız iğrenç yorumunuzu da kendinize saklayın en iyisi.
Abimiz, samimiyetle yaklaşarak cevap vermiş. Bunu anlayamıyorsan bence sende sıkıntı var dostumYani 80 IQ birisi bile arkadaşın en fazla 18 yaşında ve belli bir derecede de mental sorunu olduğunu anlayabilir bence. Yardımcı olmayacaksanız iğrenç yorumunuzu da kendinize saklayın en iyisi.
Bu söyleminizden gercekten kanim dondu. Dünyada böyle düsünen insanlarin olmasi beni üzüyor acikcasi
Igrenc yorum yaptigimi iddia eden bir insana cevap verdim sadece vermese miydim? Arkadas pesin ve kesin konustugu icin doktor yakistirmasi yaptim bu sizi neden rahatsiz etti?Belki o iki cümleyle IQ testi yaptı ama siz de iki cümleyle ona tıpçı, doktor demeye başladınız.
Uzman degilim. Okusaydik ta olsaydik keske, gönül öyle isterdiSiz ne uzmanısınız acaba merak ettim?
Demek sizde öyle bir izlenim yarattim. Saygiyla karsiliyorum görüslerinizi, eger seviye düsmüyorsa her türlü elestiriye acigim sikinti yok.Kusura bakmayın da Enginar kardeşimizin söylediği, iyi bir insan imajı klişesinden başka birşey değil.
Konuyu acan arkadasimizi yorumlarimizla her türlü destekleriz desteklemesine, ama alinti yaptigim cümlesi gercekten cok uc noktalarda anlamsiz bir sey. Birakin bunu elestirelim önce.Öyle yada böyle konuyu açan arkadaşa bir şekilde yardım edeceğine yangına körükle gidiyor. Tüm dünya el ele mutluluğa yürüyor sanki.
Igrenc yorum yaptigimi iddia eden bir insana cevap verdim sadece vermese miydim? Arkadas pesin ve kesin konustugu icin doktor yakistirmasi yaptim bu sizi neden rahatsiz etti?
Hadi beni pişman et lütfen.Sakin ol sampiyon. Sonradan pisman olacagin seyler yaziyorsun
Aynen yav samimiyetten eridi ortam.Abimiz, samimiyetle yaklaşarak cevap vermiş. Bunu anlayamıyorsan bence sende sıkıntı var dostum2 satır kelimeyle IQ belirtmez mi birde Tıpçı kesildi başımıza. 
Hadi beni pişman et lütfen.
Bu huyumu dışarıda kimseye yansıtmıyorum. Arkadaşım var, yakın arkadaşım yok.Bu huyun yüzünden zaten çevrende arkadaş diyebileceğin 1 kişi bile kalmamış, belli.
Bu elimde değil. Her zaman kafama takıyorum.insanların dediklerini pek de umursama.
Örnek verir misin?Bunu yaşamamak için bir yerden başla, gerisi gelir.
Şimdiye kadar arkadaşım oldu ama yakın, uzun süreli arkadaşım olmadı. Her insan gibi arkadaşımın olup belaya bulaşmayı, sevgilimin olup, sevgili derdini bir kez olsun yaşayayım. Onu istiyorum.Şimdiye kadar arkadaşının olmaması yada sevgilinin olmaması bir kayıp değil hatta duruma göre iyi bile olabilir. Arkadaşı olup belaya bulaşan çok yada sevgilisi olup kendine dert eden çok.
Kimseyi sevmemezlik yapmıyorum. Benden iyi olanlardan nefret ediyorum. Bu huyumu dışarıda kimseye yansıtmadığım için sadece bana sorun oluyor.Kimseyi sevmemezlik yapma Aseksüel olursun ve ömür boyu yalnızlık
Dediklerini bilmiyorum. Örneğin okulun rehberlik bölümüne gidiyordum. İki - üç hafta boyunca seni tanımam lazım deyip geçiriyor diye bir daha gitmedim. Aşırı büyük sorunum varmış gibi davranıyor.Bence sizde sosyal fobi veya anksiyete bozukluğu var. Profesyonel birine tedavi olun.
Hayır, değilim.Erdem? Sen misin?
Bak sen kendine bir yol çizmişsin ne kadar güzel.Bunları ben de yaşadım, ve hala yaşıyorum. Ben en çok da hiçbir zaman gelecekle ilgili plan yapmadığıma kızarım. Sevdiğim işler, ilgi alanlarım oldu fakat hiçbir konuda kendimi geliştirebildiğimi düşünmüyorum. Ama yine de bir hayalim var ki, o da yaşadığım şehirden uzaklaşıp bambaşka, tamamen yabancı bir şehirde ''0''dan başlamak. Ne olursa olsun insanı bu motive eder ve bence hayata karşı kazanmak başarmakla ilgili değil; hayatın ne kadar berbat bir yer olduğunu olabildiğince düşünmemekten geçer. Eğer bunu yapabilirsen, ne olduğun yada kim olduğunun bir önemi yok, o zaman kazanan sensin demektir.
O zaman gideceksin bela olabilecek potansiyeldeki çıkarcı insanların yanına gidip merhaba diyeceksin. Gerisi gelecek ve kısa zamanda başına bela alabileceksin. Yeni hayatında başarılar. Şunu merak ediyorum kaç yaşındasın dostum ?Bu huyumu dışarıda kimseye yansıtmıyorum. Arkadaşım var, yakın arkadaşım yok.
Bu elimde değil. Her zaman kafama takıyorum.
Örnek verir misin?
Şimdiye kadar arkadaşım oldu ama yakın, uzun süreli arkadaşım olmadı. Her insan gibi arkadaşımın olup belaya bulaşmayı, sevgilimin olup, sevgili derdini bir kez olsun yaşayayım. Onu istiyorum.
Kimseyi sevmemezlik yapmıyorum. Benden iyi olanlardan nefret ediyorum. Bu huyumu dışarıda kimseye yansıtmadığım için sadece bana sorun oluyor.
Dediklerini bilmiyorum. Örneğin okulun rehberlik bölümüne gidiyordum. İki - üç hafta boyunca seni tanımam lazım deyip geçiriyor diye bir daha gitmedim. Aşırı büyük sorunum varmış gibi davranıyor.
Hayır, değilim.