İçinde işletim sistemi olan SSD nasıl sıfırlanır?

JustSyntex

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
AMD RX 580 2048SP
8X4 3200 MHz GDDR4 Ram
Windows 10 OS
SSD veya HDD modeli
Intenso Sata 3.0 2.5'' 128 GB SSD
Anakart
Gigabyte B450 AORUS PRO-CF
Dostlar bilgisayarımı Ekim ayında değiştirdim ve eski bilgisayarımdaki SSD'yi kullanabileceğimden takmak istedim ama içinde Windows 7 bulunmakta. Bunu sıfırlayabilmemin bir yolu var mı? Veya düşündüğüm gibi kullanabilir miyim?

USB'ye Windows 7 ISO dosyası at. Disk seçme ekranında gözüken tüm diskleri seçip sil de. Sonra alt+F4 ile kurulumu kapat, USB'yi çıkar. Bu işlemleri eski bilgisayarında yap.

Hocam eski bilgisayarı tamamen söktüm o yüzden buraya yazma gereksiniminde bulundum. Arkadaşıma sordum bilgisayarcıya götür dedi ama en yakını yaklaşık 45 dakika yol ve aracımda zamanımda yok.

Başka bir bilgisayara erişimin varsa Rufus veya balenaEtcher yardımıyla boşta bir USB'ye küçük yer kaplayan herhangi bir işletim sistemi yükleme medyası kur. USB'yi kullanıyorsan Ventoy ile de yapabilirsin. Medyayı oluşturduktan sonra bilgisayarından aç ve silmek istediğin SSD'yi seç. Windows kurulumunu tam bilmiyorum ama Linux medyası kurduysan yeni bölüm tablosu oluştur gibi bir seçenek olması lazım. Eğer yoksa o SSD'ye ait tüm bölümleri elle kaldır. Sorun olursa yaz.

Bilgisayarcı ile uğraşılmaz dostum. Başka bir bilgisayara erişimin varsa Rufus veya balenaEtcher yardımıyla boşta bir USB'ye küçük yer kaplayan herhangi bir işletim sistemi yükleme medyası kur. USB'yi kullanıyorsan Ventoy ile de yapabilirsin. Medyayı oluşturduktan sonra bilgisayarından aç ve silmek istediğin SSD'yi seç. Windows kurulumunu tam bilmiyorum ama yeni bölüm tablosu oluştur gibi bir seçenek olması lazım. Eğer yoksa o SSD'ye ait tüm bölümleri elle kaldır. Sorun olursa yaz.

Daha önce hard diskimi sıfırlamıştım bir uygulama vardı o sıra kullandığım adı şu an aklımda değil ben sadece SSD'nin içini tamamen temizlemek istiyorum. Daha kolay bir yolu falan var mıdır bunların hepsi gerekli mi?

Daha önce hard diskimi sıfırlamıştım bir uygulama vardı o sıra kullandığım adı şu an aklımda değil ben sadece SSD'nin içini tamamen temizlemek istiyorum. Daha kolay bir yolu falan var mıdır bunların hepsi gerekli mi?

Eğer başka bilgisayarın varsa SSD'yi ona tak. Windows + r ye bas. Çıkan sekmeye diskmgmt.msc yaz. Orada taktığın SSD'yi görebilirsin. Diske sağ tıklayıp silebilirsin. Bilgisayarcı da aynı yöntemle silecektir. Doğru diski sildiğine emin ol. Bunu denediğinde bir hatayla karşılaşırsan yaz.

Eğer başka bilgisayarın varsa SSD'yi ona tak. Windows + r ye bas. Çıkan sekmeye diskmgmt.msc yaz. Orada taktığın SSD'yi görebilirsin. Diske sağ tıklayıp silebilirsin. Bilgisayarcı da aynı yöntemle silecektir. Doğru diski sildiğine emin ol. Bunu denediğinde bir hatayla karşılaşırsan yaz.

Başka bilgisayara ulaşabilme olasılığım yok maalesef ki. Eski bilgisayarımdan sadece işlemci, anakart, RAM, SSD ve HDD duruyor. Kendi bilgisayarına takarsan kısa devre yapar dedi arkadaşım o yüzdende uğraşmaya korkuyorum kendi bilgisayarımda zar zor aldım zaten.

Başka bilgisayara ulaşabilme olasılığım yok maalesef ki. Eski bilgisayarımdan sadece işlemci, anakart, RAM, SSD ve HDD duruyor. Kendi bilgisayarına takarsan kısa devre yapar dedi arkadaşım o yüzdende uğraşmaya korkuyorum kendi bilgisayarımda zar zor aldım zaten.

Telefon üzerinden SSD sıfırlama yapılabileceğini sanmıyorum maalesef. Bir bilgisayarcıya gitmekten başka şansın yok gibi görünüyor. Bilgisine güvendiğin bir yere ver. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı