İçinde Programların Bulunduğu Kurulum Medyası Oluşturmak

Tüm cevaplar için teşekkürler fakat şöyle bir sorun var. Temiz kurulumdan sonra gerekli programlar kurulduğunda sistemin toplam boyutu 60-70 GB falan oluyor. Ve bu programların yüklenmesi ortalama 5-6 saat sürüyor. Bu boyutta yedek yapabileceğim bir yer yok maalesef. Yüklediğim programlardan bazıları şunlar:
Visual Studio, MS-Sql, MS-Office

Yazılım geliştirenler bilir, bu tür yazılımların kurulması çok uzun sürüyor. Ve kurulumdan sonra yapılan ayarlamalar da bayağı zahmetli bir iş. Bu alınan yedeği Windows imajına çevirme gibi bir olay var mı acaba?

Sen Bide Visual Studio ve MS-Sqli core duo işlemciyle kurda gör sabah bırakıyordum 2 saat sonra anca yükleniyordu :LOL:

Tüm cevaplar için teşekkürler fakat şöyle bir sorun var. Temiz kurulumdan sonra gerekli programlar kurulduğunda sistemin toplam boyutu 60-70 GB falan oluyor. Ve bu programların yüklenmesi ortalama 5-6 saat sürüyor. Bu boyutta yedek yapabileceğim bir yer yok maalesef. Yüklediğim programlardan bazıları şunlar:
Visual Studio, MS-Sql, MS-Office

Yazılım geliştirenler bilir, bu tür yazılımların kurulması çok uzun sürüyor. Ve kurulumdan sonra yapılan ayarlamalar da bayağı zahmetli bir iş. Bu alınan yedeği Windows imajına çevirme gibi bir olay var mı acaba?

En iyi yöntem yedek almanız olacaktır. İkinci el bir hard disk alman gerek ucuza.

Microsoft'un bu duruma kısmen de olsa çözüm olabilecek bir çözümü varmış. Bugün şans eseri bir e-postada denk geldim.
Download a Windows 10 virtual machine - Windows app development

Visual Studio'nun kurulu olarak geldiği sanal makineler varmış. 20 GB gibi bir boyutu var bu arada. :)
Ay sonundayız, 300 Kb/sn hızla hesaplamalarıma göre 18 saatte indirebiliyorum.

Sanal makinenin içeriği şöyle:

Önemli not: Sanal makineyi kurmanız için bir Windows 10 Pro lisansına sahip olmanız gerekiyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı