İçinde Windows bulunan eski harddiski yeni bilgisayarda kullanmak

DonVitoCarleone

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir hazır sistem alıyorum içinde 120GB SSD var ve eski bilgisayarım da ki HDD'yi kullanmak istiyorum ama içinde Windows yüklü. Ne yaparsam tamamen bu HDD'yi sıfırlayıp içine oyun falan kurabilirim? Bazıları sadece video ve resim için demiş. Ben oyun için ve programlar için nasıl biçimlendirir ve kullanırım? Yanıtlarsanız sevinirim. Kimse olmaz diyor. Yeni bilgisayarda bu eski HDD'yi nasıl kullanırım kısacası?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, kurulum sırasında biçimlendirme yapabilirsiniz. Sıkıntı olmaz. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Ben kullandım ve Windows 10 direk açıldı. Sadece yeni bir ekran kartı sürücüsü kurdum başka da bir şey yapmadım.

Yeni bir hazır sistem alıyorum içinde 120GB SSD var ve eski bilgisayarım da ki HDD'yi kullanmak istiyorum ama içinde Windows yüklü. Ne yaparsam tamamen bu HDD'yi sıfırlayıp içine oyun falan kurabilirim? Bazıları sadece video ve resim için demiş. Ben oyun için ve programlar için nasıl biçimlendirir ve kullanırım? Yanıtlarsanız sevinirim. Kimse olmaz diyor. Yeni bilgisayarda bu eski HDD'yi nasıl kullanırım kısacası?
HDD'yi takın ama format usb'sini de takın. Win10 kurma ekranında HDD'yi biçimlendirin ardından devam etmeden bilgisayarı kapatın.

Low Level Format atın. Bütün bilgiler silinecektir. HDD temizlenecektir.
Bu işlemden sonra hdd yi istediğim gibi kullanabilir miyim yeni bilgisiyarda
Ben kullandım ve Windows 10 direk açıldı. Sadece yeni bir ekran kartı sürücüsü kurdum başka da bir şey yapmadım.

Peki şimdi her işlemde kullanabiliyor musunuz arkadaşımın PC'sine taktım HDD'yi E ve F olarak gözüktü HDD'yi 2'ye bölmüştüm daha önce mesela bunu taktığım gibi bu e ve F'lere oyun yüklesem direk açılır mı?

Bu işlemden sonra hdd yi istediğim gibi kullanabilir miyim yeni bilgisiyarda
Evet, Low Level format HDD'nizi tamamen temizleyecektir. Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer Low Level format sonrasında görünmeme gibi bir sorun yaşarsanız şu konudan yardım alabilirsiniz.

Evet, Low Level format HDD'nizi tamamen temizleyecektir. Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer Low Level format sonrasında görünmeme gibi bir sorun yaşarsanız şu konudan yardım alabilirsiniz.

E bu bilgisayarcı bana sadece USB gibi kullanabilirsiniz içine oyun falan atamazsınız resim video falan olur program yüklenmez dedi fazladan HDD satmak istiyor olabilir mi pek güvendiğim biri değil kendisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı