Çözüldü İçinde Windows olan HDD nasıl boşaltılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

348606

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2020
Mesajlar
2.849
Çözümler
7
Merhabalar bay ve bayanlar. Başka bir konuya bakmıştım ama benim HDD'mde Windows var, 2 Windows çakışmaz mı? Şu an kullandığım SSD'de Windows var HDD'de de var. Ben bu HDD'yi SSD ile beraber çalıştırsam sıkıntı olur mu? Kısacası nasıl boşaltırım?

SSD'im Samsung 860 EVO 500 GB, HDD'im Seagate 500 GB 7200 Barracuda ve anakartım ise MSI H410M A PRO.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buyur hocam bunla alakalı konu varmış zaten.
 
Takıp kullanabilirsiniz. Sadece açılışta işletim sistemi sorabilir. Arama kutusuna 'msconfig' yazın. Açılan pencereden önyükleme sekmesine gelin ve diğer Windows'u seçip silin. Artık her açılışta size işletim sistemi sormayacak ve verileriniz duruyor olacak.
 
İçinde önemli veri yoksa doğrudan format atılarak içi boşaltıbilir. Önemli veri varsa önce yedeklenir sonra silinir. Önemli verileri yedekleme imkanı yoksa hiçbir şeye gerek yok. BIOS üzerinden açılış aygıtını SSD olarak seçerseniz oradan açılır ve HDD içindeki kurulumun öylece kalır. Bir sakıncası olmaz.
 
Çözüm
ilk olarak bir pcyi açın sona içeriğini silmek istediğiniz hddyi açtığınız pcye bağlayın bu işlemi yaptıktan sonra bağlamış olduğunuz hdd görünecektir. Böylece hdd yi biçimlendirebilirsiniz. Eğer pcyi açmadan windows kurulu olan hddyi takarsanız pc açılırken çakışma olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı