İçinde Windows Olan HDD'yi SSD'li Sistemde Kullanmak

furygunner

Decapat
Ben yeni bir laptop alıyorum yakında harddisksiz alacağım. Sadece SSD olacak oraya kuracağım Windows'u, eski bligisayarımın HDD'sini takabilir miyim? Onda da Windows kuruluydu, BIOS'dan SSD'yi öne alırsam, SSD'deki Windows açıldığında bilgisayarımda HDD'yi direkt görür mü? HDD'yi biçimlendirmeye gerek kalmadan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yeni bir laptop alıyorum yakında harddisksiz alacağım. Sadece SSD olacak oraya kuracağım Windows'u, eski bligisayarımın HDD'sini takabilir miyim? Onda da Windows kuruluydu, BIOS'dan SSD'yi öne alırsam, SSD'deki Windows açıldığında bilgisayarımda HDD'yi direkt görür mü? HDD'yi biçimlendirmeye gerek kalmadan?
Eski bilgisayarım dediğiniz eğer bir laptop ise takabilirsiniz. BIOS'dan SSD'yi almak iş görür ama HDD'de hala Windows'un mevcut olması sağlıklı olmaz yani biçimlendirmeniz performans ve stabilite açısından en iyisi olacaktır.

Yeni aldığınız SSD'ye Windows işletim sisteminizi kurarken, "Özel yükleme" seçeneğini seçerek biçimlendirebilirsiniz. Biçimlendirmek istemiyorsanız HDD'nizi gereksiz alan kaybı ile kullanırsınız.

Evet eski bilgisayarım bir laptop , yeni alacağımda bir laptop umarım sorum doğru anlaşılmıştır . Yeni laptopumun SSD bölümüne temiz windows kuracağım sonrasında eski HDD'yi taktığımda içindeki verileri görebilmek tek amacım yani kaybolmasını istemiyorum.

Bence aynı PC'den çıktıysa ve sürücüler sağlıklı şekilde yüklenmişse hiçbir sorun olmaz. Hatta bildiğim kadarıyla sistemler arasında da geçiş yapabiliyorsun. Net bilmiyorum ama sorun olacağını sanmıyorum. HDD'de önemli bir veri yoksa biçimlendir gitsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı