Birkaç aydır aşırı derece de güvenlik takıntım oluştu. Özellikle de hesap güvenliğine çok ciddi takıntı yapmış durumdayım. Bu yüzden kullanıcı bilgilerimi güvenle depolayabileceğim bir çözüm arayışındayım. Bir süre öncesi LastPass (ücretsiz sürüm) kullanıyordum fakat araştırmalarım sonucu neredeyse her sene hacklenip, veri sızıntıları ile gündeme gelmiş. Doğal olarak burada durmamın pek güvenli olmayacağını düşünüp, tüm şifrelerimi 1Password'a taşıdım ancak daha sonra Apple'ın iCloud Keychain'e getirdiği özellikler ihtiyacımı karşılayacak düzeye ulaştığını düşünerek yeni bilgileri buraya kaydetmeye başladım. Burayı kullandıkça da 1Password için gereksiz ödeme yaptığımı (App Store üzerinden aylık 12 TL) düşünmeye başladım fakat önceliğim güvenlik olduğu için nerede durmam veya nasıl güvenli bir şekilde bilgileri tutabileceğimi çok merak ediyorum. Anahtar Zinciri 20 haneli parola üretirken 1Password'un 100 haneli parola üretmesi aşırı derece de güven veriyor fakat inanın aşırı derece kafam karışmış durumda.
Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?
Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?