iCloud ile nasıl yer açılır?

• Konuyu başlatan swosh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 225

swosh

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 128 GB iPhone 13'üm var, sadece galerim 74 GB iCloud satın alsam ne yapmam gerekir ve ortalama ne kadar yer açılır? 4.500 küsur fotoğrafla 750 küsur video var, videoların çoğu 4K60.

1735750661817.png

Fiyatlar bu şekilde. Eğer zaten şu an iCloud'a yedekleme yapıyorsan, aldıktan sonra galeri iCloud'a otomatik olarak yedekleme yapıyor.

Fakat Google servislerini tavsiye ederim. Ayda 10 TL vererek 100GB kullanabiliyorsunuz.

Peki Google veya iCloud benim yer problemimi çözer mi? Artık rahat rahat 4K60 videolar veya fotoğraflar çekmek istiyorum. Dediğim gibi galeri 74GB bunu düşürmek için bulut depolamaya yöneliyorum.

Peki Google veya iCloud benim yer problemimi çözer mi? Artık rahat rahat 4K60 videolar veya fotoğraflar çekmek istiyorum. Dediğim gibi galeri 74GB bunu düşürmek için bulut depolamaya yöneliyorum.
Evet. Tüm videoları yedekleyin. Daha sonra yerel yani cihazdan silin. Telefonu rahatlatacak. Google tarafında yedeklemeler Google One olarak adlandırılıyor. İlk alışınızda da 1 ay ücretsiz sunuyor. Fiyatlar bu şekilde:

1735751029269.png

Telefona Google One indiriyorsunuz ve kendisi yedekliyor. Google Fotoğraflar indirerek de fotoğraflarınızı görebilirsiniz. iCloud iOS'un Fotoğraflar uygulamasında görünüyor. Ama Google servisleri için Google Fotoğraflar gerekmekte.

Sadece videolar için ise Google iyi bir tercih. Öteki türlü iOS kullandığınız için iCloud daha iyi olurdu. Fakat malum orda 200GB parasına google 2TB satıyor.
Dediğiniz gibi iCloud’un fiyatları aşırı pahalı. Sadece fotoğraf video için Google daha mantıklı.

Dediğiniz gibi iCloud’un fiyatları aşırı pahalı. Sadece fotoğraf video için Google daha mantıklı.
Aslında aradaki en büyük fark iCloud tüm telefonun yedeğini alabiliyor. Onun haricinde Google fotoğrafları ve videoları kalite düşürmeden yedekleyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı