Rehber Iconify ile AOSP temalandırma

Merhaba sevgili Technopat Sosyal kullanıcıları.

Bugün AOSP tabanlı ROM kullanan kullanıcılar için bir araç olan Iconify'ın nasıl kullanılacağını anlatacağım.

Iconify, Android 12 ve üstü sürümlerde özelleştirme yapmanızı sağlar.

Iconify için gereksinimler:
  • Android 12 üzeri AOSP ROM.
  • Magisk veya KernelSU.
  • LSPosed.
Sürümler sayfasından en güncel Iconify sürümünü indirin ve APK dosyasını kurun.

Iconify uygulamasını açtığınızda root yetkisi isteyecek, her zaman izin vermeyi seçin.

Iconify yamalama yapacak, tamamlandığında cihazı yeniden başlatın.

Şimdi Iconify'ı nasıl kullanacağınızı anlatmaya geçebiliriz.

Simge Temaları

İconify'da ana sayfadaki menülerden detaylı Simge teması seçimleri yapabiliriz.

Örneğin "Medya Simgeleri" bölümünden YouTube butonlarına kadar özelleştirme yapabiliyoruz.

Diğer simge teması ayarlarından ise isimlerinden görebildiğiniz ayarları değiştirebiliyoruz. Örneğin seçilen temalar sonucunda QS Simgeleri bu şekilde:

Bildirim Menüsü ve QS Panel

Anasayfada simge temalarının altında şu 3 seçeneğe ulaşacağız:

Şeffaflık seven bir kullanıcıysanız benim de kullanmakta olduğum "Semi Transparent" seçeneğini QS Panel Kutucukları ve Bildirimler bölümünden seçmenizi öneririm.

Parlaklık Çubuğu ise tahmin edebileceğiniz gibi QS panelindeki durum çubuğunun görünümünü değiştirmeye yarıyor. Ben orada da Semi Transparent kullanmayı tercih ediyorum. Sonuç şu şekilde:

Diğer Simgeler

Anasayfanın kalan bölümlerinde ayarlardaki kaydırma çubuğu, butonlar vb. temalandırmalar bulunuyor. Simge Şekli bölümü ise Ayarlar uygulamasındaki Simge Şekli bölümü ile aynı, yalnızca daha fazla simge paketi sunuyor.

Renk Motoru

İnce Ayarlar'daki Renk Motoru bölümünde sistemde ve uygulamalarda görüntülemek istediğiniz renkleri ayarlayabilirsiniz. Önerim Monet Motoru bölümünden detaylı ayarlar yapmanızdır.

Monet Motoru bölümünü nasıl kullanacağınızı öğrenmek için @Maomao 'nun Material You temalandırma rehberini inceleyebilirsiniz. Monet Motoru seçeneği, ColorBlendr uygulamasını açmaktadır bu nedenle ColorBlendr rehberi size yardımcı olacaktır.

Cihazınıza göre Amoled temasını da tek tıkla Renk Motoru bölümünden etkinleştirebilirsiniz.

UI Yuvarlaklığı

Kaydırma çubuğunu kullanarak UI köşelerini özelleştirebilirsiniz.

Satır ve Sütunlar

Ekranın genişliğine göre QS Panelinde satır ve sütunları arttırmak ya da azaltmak isteyebilirsiniz. Dikkatli olun! Bazı sütun ve satır seçenekleri her ROM'la uyumlu olmayabilir.

Durum Çubuğu

Durum çubuğunun ekrandaki yeri ve durum çubuğu simgeleri için renk seçimini yapabilirsiniz. Ben duvar kağıdımla uyumlu olmasını sevdiğim için Monet renk tonu kullanıyorum. Duvar kağıdınızın rengine göre durum çubuğu simgelerinin rengi değişiyor.

QS Kutucuk Boyutu

Durum çubuğu için yaptığınız gibi QS kutucukları için de yükseklik ayarı yapabilirsiniz.

Ses Paneli

Ses panelindeki kaydırma çubuğu için genişlik seçimi yapabilirsiniz.

Arka Plan Butonu

Durum çubuğundaki saat metnini vurgulamak için çevresini renklendirmenizi sağlar. Bu özellik için LSPosed içerisinden Iconify modülünü etkinleştirmeniz gerekmektedir.

"Saat Çipini Özelleştir" bölümünden Vurgu Dolgu Rengi seçeneği ile rengi özelleştirebilirsiniz. Dolgu büyüklüğünü cihaza göre düzenlemenizi öneririm, bazen dolgu durum çubuğunun dışına taşabiliyor.

Düzenleme sonucunda "Kaydet" butonunun karşısında saatin nasıl göründüğünü örnek olarak görebilirsiniz.

Pil Stili

Durum çubuğundaki pil simgesinin görünümünü özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca pil simgesinin genişlik ve yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Hızlı Ayarlar (QS)

Şeffaflık ve Bulanıklık

Hızlı ayar bölümünde QS butonlarının şeffaf görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ben neredeyse saydam bir görünüm istediğim için %5 saydamlıkta kullanıyorum. Daha belirgin bir görünüm isterseniz %65-%75'in ideal olduğunu düşünüyorum.

Başlık Resmi

QS paneline görsel ekleyebilirsiniz.

Normalde kullanmadığım bir özellik, size göstermek için rastgele bir görsel kullandım.

Resim için saydamlık da ayarlayabilirsiniz.

Başlık Saati

QS panelinin üzerinde görünen saati özelleştirebilirsiniz.

Temalar

QS paneli için hızlı tema seçimi yapabileceğiniz bölüm.

Şeffaflık sevenler için özelleştirmeyi görseldeki şekilde yapmaklarını öneririm. Özel bildirim stili, özel QS şekli kullanıyorsanız bu bölümü atlayın.

Oneplus Hızlı Ayarlar Başlığı

AOSP için OnePlus tarzında QS paneli. Hızlı ayarlar çubuğunun en üstünde Wi-Fi, Bluetooth kutucuklarının yanında medya widgetı görünmesini sağlar.

Kilit Ekranı

Kilit Ekranı Saati

Kilit ekranı için 50'den fazla saat stilinden size uyanı seçebilirsiniz.

Kilit Ekranı Hava Durumu

Kilit ekranına hava durumu widgetı eklemenizi sağlar.

Kilit Ekranı Widgetları

Kilit ekranına özelleştirilebilir widgetlar eklemenizi sağlar.

Durum Çubuğu

Dual Statusbar seçeneği, durum çubuğu simgelerinin çift satıra yükseltilmesini sağlar. Geniş ekranlar için önerilir.

Özel durum saati çubuğu saat boyutu seçeneği, durum çubuğundaki saat simgesinin boyutunu ayarlamayı sağlar. Arka plan butonu özelliğini açtıysanız dokunmayınız.

Clock on End Side seçeneği, saati durum çubuğunun sağ tarafına taşır. Saat, pilin yanında görünür ve sol durum çubuğu yalnızca bildirim simgelerine ayrılır.

Ses Paneli

Ses paneli için özelleştirmeler yapabilirsiniz. 7 farklı stil bulunmaktadır.

Launcher

Yalnızca Pixel Launcher ve Launcher3 için özelleştirmeler. Saydamlık, uygulama simgeleri gibi basit özelleştirme seçenekleri bulunuyor.

Yedekleme

Sağ üstteki menü butonundan İçe/Dışa Aktar seçeneğini kullanarak ayarlarınızı yedekleyebilirsiniz.

Iconify, tüm AOSP kullanıcılarının kullanması gereken bir LSPosed modülü. Gerçekten çok detaylı ve çoğu ROM'da sorunsuz çalışıyor. Varsa kendi özelleştirmelerinizi paylaşabilirsiniz böylece diğer üyelere fikir vermiş olursunuz. Umarım rehber hoşunuza gitmiştir. Hepinize iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…