Çözüldü İcra taksitlendirme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erianos

Kilopat
Arkadaşlar bugün evime "İlamsız Takiplerde Ödeme Emri" adı altında bir icra tebligatı geldi. Ziraat Bankası'na olan kredi kartımın borçlarını ödeyemediğim için geldiğini biliyorum. Kredi kartım kapanmıştı ve hesabım eksi bakiyeye düştü.

İcra dosyasını taksitlendirirsem hesaptaki eksi bakiye(bloke) kalkar mı?

Şimdi asıl soruma geleceğim UYAP sisteminde icra dosyam gözüküyor ve ben bunu taksitli bir şekilde ödemek istiyorum. İcra dairesine öyle bir ödeme yapmam için borca kafi bir eşyanın malın ya da mülkün haczedilmesi lazım diyor eve haciz için gelmediler(hesap blokesi hariç). Ben bu icra borcunu avukatla konuşarak mı taksitlendirebilirim yoksa icra dairesinde de olabiliyor mu böyle bir şey?

Böyle bir şey yaşayan ya da hukukçu arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Hocam borcun yarısını kapatma imkanım var şu anlık. Bunu avukatla mı halledeceğim icra dairesinde mi? Nakit olarak vereceğim. Kredi puanımı düşürdüm bayağı bu olaylar yüzüne mecburen nakit olarak vereceğim öyle bir imkan sunarlar mı?

Hocam bir de ek olarak avuakta taksitlendirirsem ve ödersem bu dosyanın tahsil harçları dahil mi olur yoksa onu ayrı olarak icra dairesinde mi yatirmaliyim?
Icra dairesi ile işiniz yok.
Avukat sizi 50 kere aramış ulaşamadığı için icra dairesine yazı göndermiş.

Hukuk bürosu/Avukat ismini öğrenip onunla pazarlık yapıp..
Borcun yarısını peşin kalanı taksit yapayım diye konuşun anlaşın..

Fakat; Bu puan düşüklüğü düzelmesi sizi 3 ay belki 1 yıl etki edecek!!
Sadece böyle yaparak maaşa haciz engel kalkacak ve varsa başka banka kartlarınız onlar kapanmayacak!!
Arkadaşlar bugün evime "İlamsız Takiplerde Ödeme Emri" adı altında bir icra tebligatı geldi. Ziraat Bankası'na olan kredi kartımın borçlarını ödeyemediğim için geldiğini biliyorum. Kredi kartım kapanmıştı ve hesabım eksi bakiyeye düştü.

İcra dosyasını taksitlendirirsem hesaptaki eksi bakiye(bloke) kalkar mı?

Şimdi asıl soruma geleceğim UYAP sisteminde icra dosyam gözüküyor ve ben bunu taksitli bir şekilde ödemek istiyorum. İcra dairesine öyle bir ödeme yapmam için borca kafi bir eşyanın malın ya da mülkün haczedilmesi lazım diyor eve haciz için gelmediler(hesap blokesi hariç). Ben bu icra borcunu avukatla konuşarak mı taksitlendirebilirim yoksa icra dairesinde de olabiliyor mu böyle bir şey?

Böyle bir şey yaşayan ya da hukukçu arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.
Bu noktada banka ile işiniz bitti maalesef.
Size bunu avukat/hukuk bürosu yolluyor.
Hangi Avukat,Hukuk bürosu ise öğrenip konuşun.

Sorun şu taksitlendirme 2 problem var.
1) yazılı sözleşme yapılırsa aylık 10.000-15.000 ödeyeceğim diye ve ödeyemezseniz
Maas geç aldınız, işsiz kaldınız vb Hapis cezası var!

2)Kredi kartı ile taksit yapılır sözle,senetle olmuyor.
En az yarısını hatta fazlasını başka kredi kartı ile ödemeniz gerek.
Kalanı sözleşme yapılır.
Bu sefer hem karta hem avukat'a 2 ödeme yapmanız gerek..
Buda sizi daha fazla zorlayacak..

2)Kredi kartı ile taksit yapılır sözle,senetle olmuyor.
En az yarısını hatta fazlasını başka kredi kartı ile ödemeniz gerek.
Kalanı sözleşme yapılır.
Biz elden taksitle olarak ödeme yapmıştık. Ben mi yanlış hatırlıyorum bilemiyorum ama yakınımıza öyle yaptık diye aklımda kalmış.
Ben bu icra borcunu avukatla konuşarak mı taksitlendirebilirim yoksa icra dairesinde de olabiliyor mu böyle bir şey?
İcra dairesi ile değil avukatla konuşarak taksitlendirme yapabilirsiniz. Dediğim gibi yanlış hatırlamıyorsam bir iban vermişlerdi her ay düzenli olarak oraya yolluyordu. 12 ay taksit yapmışlardı. Bu devirde zaten taksitsiz almaları mümkün değil ya, kimse bir anda onu çıkarıp ödeyemez herhalde.

Maalesef artık en az yarısını almadan taksit yapmıyorlar.
Bizzat benim de başımda var.
Asıl sorun borcun yarısını karttan istiyorlar sonrası taksit.

Hocam borcun yarısını kapatma imkanım var şu anlık. Bunu avukatla mı halledeceğim icra dairesinde mi? Nakit olarak vereceğim. Kredi puanımı düşürdüm bayağı bu olaylar yüzüne mecburen nakit olarak vereceğim öyle bir imkan sunarlar mı?

Maalesef artık en az yarısını almadan taksit yapmıyorlar.
Bizzat benim de başımda var.
Asıl sorun borcun yarısını karttan istiyorlar sonrası taksit.

Hocam bir de ek olarak avuakta taksitlendirirsem ve ödersem bu dosyanın tahsil harçları dahil mi olur yoksa onu ayrı olarak icra dairesinde mi yatirmaliyim?

Son düzenleme:

Hukuk bürosu/Avukat ismini öğrenip onunla pazarlık yapıp..
Borcun yarısını peşin kalanı taksit yapayım diye konuşun anlaşın..

Fakat; Bu puan düşüklüğü düzelmesi sizi 3 ay belki 1 yıl etki edecek!!
Sadece böyle yaparak maaşa haciz engel kalkacak ve varsa başka banka kartlarınız onlar kapanmayacak!!

Çözüm

Hukuk bürosu/Avukat ismini öğrenip onunla pazarlık yapıp.
Borcun yarısını peşin kalanı taksit yapayım diye konuşun anlaşın.

Fakat; bu puan düşüklüğü düzelmesi sizi 3 ay belki 1 yıl etki edecek!
Sadece böyle yaparak maaşa haciz engel kalkacak ve varsa başka banka kartlarınız onlar kapanmayacak!

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı