iCUE yüksek CPU kullanımı

mypoh

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2019
Mesajlar
37
Makaleler
1
Nedense dizüstü bilgisayarımda bu uygulamayı yükledikten sonra iCUE yazılımı kernelin (ntoskrnl) işlemciyi yüzde 10 ve yüzde 25 civarında kullanılmaya başladı ayrıca bilgisayar gereksiz derecede fan gürültüsü ve ısınıyordu. iCUE yazılımını bilgisayardan sildikten sonra sorun düzeldi fakat ICUE'nin neden bu şekilde sistemi etkilediğine dahi bi' yanıt bulamadım. İlk önce mining yapıldığını düşündüm fakat Corsair gibi bir firmanın böyle bir şey yapması pek de mantıklı gelmiyor. Sizce sebebi ne olabilir? Onun haricinde herhangi bir log dosyası atmam gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim çözüm bulabildin mi? Kulaklığını aldım, yazılımını ayarlayınca mükemmel ses deneyimi veriyor ama sürekli 15% - 20% arası işlemci kullanımı var. Yardımcı olabilecek başka Corsair ürün kullanıcısı var mıdır?

Edit: Arkadaşlar aynı sorunu yaşayanlar için çözümünü buraya yazıyorum belki birilerinin işine yarar. ICUE'nin dosya konumuna gidip CpuIdWrapper64.dll dosyasının adının başına disable yazması yeterlidir. Sorun yeniden başlattıktan sonra düzeliyor. Konu kilitlenebilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı