İdam var zaten sadece yasal olarak yokmuş gibi davranılıyor. Sen tepedekinin istemediği bir şeyi yapabilir misin bir tarafın yermi Ne adamlar geldi geçti yok kalp kriziymiş yok kazaymış hepsi idam edildi haberiniz yok
Türk Ceza Kanunu'na göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedir? Hangi durumlarda verilir? Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış bir kişinin tahliye şşansı var mıdır? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı haberimizde...
Senin dediğine göre hepsi çıkıyor ya, müebbet ceza bile veremiyorlarken idam verirler mi diyorum. Adalet sistemi normal çalışsa onlar yatıp çıkamaz diyorum. Şu anda adam mahkemede kravat taktığında iyi hal indirimi alıyor diyorum.
Öldüren kişiler için kesinlikle olmalı, herkes ne ektiyse, onu biçmeli. Tabi başkası onu öldürecekken tek çare olarak öldürecek kişiyi öldürenler hariç
Bak şimdi, maymuna anlatır gibi anlatıyorum:
Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapise girmiş. Maymun hapisten çıktı.
Bak şimdi, maymuna anlatır gibi anlatıyorum:
Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapise girmiş. Maymun hapisten çıktı.
Kanıtlanmadan hapse atılmıyor kimse zaten. Ama kanıtlar sahte olabiliyor. O an o adamın katil olduğuna kesin hüküm verilse de 2-3 yıl sonra adamın suçsuz olduğu anlaşılabiliyor.
Kanıtlanmadan hapse atılmıyor kimse zaten. Ama kanıtlar sahte olabiliyor. O an o adamın katil olduğuna kesin hüküm verilse de 2-3 yıl sonra adamın suçsuz olduğu anlaşılabiliyor.
Bence idam saçma. Suçlu olan insan bunu kurtuluş olarak görebilir, onun yerine zor bir iş verseler, sen bu kadar çalıştın al sana bu kadar ekmek gibisinden.