İdam gelmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece çok büyük suç işleyenlere yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapise girmiş. Maymun hapisten çıktı.

Adalet gelmeli, topluma uygun hukuk kuralları gelmeli. Caydırıcı cezalar olmalı. İdam gerekiyorsa idam cezası da olmalı.

Zaten günümüzde bile bu tarz olaylar yaşanıyor.

Daha çağdaş hukuk sistemini uygulamaktan aciz olan bir ülkede idam gelirse neler olur biliyorsunuz. İdam zaten çağdışı bir uygulama.
Arkadaş çok güzel açıklamış durumu.
Sadece çok büyük suç işleyenlere yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Ölüm sadece bir kaçıştır bu gibi suçlar için. Emin ol azılı suçluların atıldığı hapishaneler çok daha etkili.

Konu sahibi Türkiye'ye gelmeli mi diye sormamış ki, hem hapishaneden ziyade idamı daha doğru buluyorum ben.

Evet

Eğer suç kesinleşirse ve iftira gibi bir durumun olmadığını kesinleştirebilecek kadar iyi bir sistem kurabilirlerse şırınga ile idam gelmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…