İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 14.023
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece çok büyük suç işleyenlere yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapise girmiş. Maymun hapisten çıktı.

Adalet gelmeli, topluma uygun hukuk kuralları gelmeli. Caydırıcı cezalar olmalı. İdam gerekiyorsa idam cezası da olmalı.

Maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun idam edildi. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere idam edilmiş. Maymun geri gelemedi.
2. maymun ülkesi. Maymun suç işledi. Maymun 40 yıl hapse çarptırıldı. 2 yıl sonra maymunlar anladı ki gereksiz yere hapise girmiş. Maymun hapisten çıktı.
Zaten günümüzde bile bu tarz olaylar yaşanıyor.

Daha çağdaş hukuk sistemini uygulamaktan aciz olan bir ülkede idam gelirse neler olur biliyorsunuz. İdam zaten çağdışı bir uygulama.
Arkadaş çok güzel açıklamış durumu.
Sadece çok büyük suç işleyenlere yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Ölüm sadece bir kaçıştır bu gibi suçlar için. Emin ol azılı suçluların atıldığı hapishaneler çok daha etkili.

Daha çağdaş hukuk sistemini uygulamaktan aciz olan bir ülkede idam gelirse neler olur biliyorsunuz. İdam zaten çağdışı bir uygulama.

Arkadaş çok güzel açıklamış durumu.

Ölüm sadece bir kaçıştır bu gibi suçlar için. Emin ol azılı suçluların atıldığı hapishaneler çok daha etkili.
Konu sahibi Türkiye'ye gelmeli mi diye sormamış ki, hem hapishaneden ziyade idamı daha doğru buluyorum ben.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?
Evet

Eğer suç kesinleşirse ve iftira gibi bir durumun olmadığını kesinleştirebilecek kadar iyi bir sistem kurabilirlerse şırınga ile idam gelmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı