İdam gelmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer yanlış bir şey yaparsan veya dersen istediğimi derim. Suçu kanıtlanmış olmayan kimse hapse girmez zaten. Benim bahsettiklerim kanıtlanmış sanılan fakat kanıtlanmamış olanlar. Bir adam tecavüz etmiş olsun birine. Sonrasında suçsuz birisinin ailesini kaçırıp zorla mahkeme karşısında "Evet, ben ettim" dedirmiş olsun. Bu kanıtlanmış mıdır? Evet kanıtlanmış sanılmaktadır. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Maymun hikayesini bile anlayamayanlar olması çok üzücü. Hapse girecek tabii fakat hapsin geri dönüşü var. Bu kadar basit bir şeyi nasıl anlayamıyorsun?

İdam geldiği taktirde mutlaka ama mutlaka onlarca kişi suçsuz yere asılır. Zaten şuan bile saçma sapan olaylar ile hapse girenler mevcut. İdam kesinlikle gelmemeli. Eski Türkiye değil yeni Türkiye var artık.

İdam gelseydi kurunun yanında yaş da yanardı. Bir insanın özgürlüğünü elinden almak bence ölümden daha etkili bir ceza ve uygun şartlar sağlanırsa o insanın topluma kazandırılma şansı var.

İdam suçlular için sadece bir kaçış kapısıdır.

Gelmemeli suçsuz olan kişiler idam edilirse ne olacak.

Suçu kesin bir şekilde kanıtlanmış Terörist, tecavüzcüler için idam getirilebilir. Hem hapishaneler de yer açılmamış olur, hem dünyadan 1 ***** çocuğu eksilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…