İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 13.945
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haddini bil sen bana "akıllanmazsınız, eski mesajları oku" demeden önce benim ne dediğimi öğren. Önceki mesajda demişim ki "suçu kanıtlanmış olanlar" bundan ne anlıyorsun acaba? Laf atsan anca "suçluluğu kanıtlanmamış olanlar" buna atabilirsin buradan da kastım hem suçluluğu hem de suçsuzluğu kanıtlanmayanlardı. O zaman senin 2. dediğine göre kimseyi hapse de atmayalım ha ne dersin süper zeka? Çok bilmiş seni.
Eğer yanlış bir şey yaparsan veya dersen istediğimi derim. Suçu kanıtlanmış olmayan kimse hapse girmez zaten. Benim bahsettiklerim kanıtlanmış sanılan fakat kanıtlanmamış olanlar. Bir adam tecavüz etmiş olsun birine. Sonrasında suçsuz birisinin ailesini kaçırıp zorla mahkeme karşısında "Evet, ben ettim" dedirmiş olsun. Bu kanıtlanmış mıdır? Evet kanıtlanmış sanılmaktadır. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Maymun hikayesini bile anlayamayanlar olması çok üzücü. Hapse girecek tabii fakat hapsin geri dönüşü var. Bu kadar basit bir şeyi nasıl anlayamıyorsun?

İdam geldiği taktirde mutlaka ama mutlaka onlarca kişi suçsuz yere asılır. Zaten şuan bile saçma sapan olaylar ile hapse girenler mevcut. İdam kesinlikle gelmemeli. Eski Türkiye değil yeni Türkiye var artık.

İdam gelseydi kurunun yanında yaş da yanardı. Bir insanın özgürlüğünü elinden almak bence ölümden daha etkili bir ceza ve uygun şartlar sağlanırsa o insanın topluma kazandırılma şansı var.

İdam suçlular için sadece bir kaçış kapısıdır.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?

Gelmemeli suçsuz olan kişiler idam edilirse ne olacak.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?
Suçu kesin bir şekilde kanıtlanmış Terörist, tecavüzcüler için idam getirilebilir. Hem hapishaneler de yer açılmamış olur, hem dünyadan 1 ***** çocuğu eksilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı