[İddia] Steam'e erişim engeli geliyor

Keydrop mevzusundan sonra başladı diye biliyorum. Yazık. Discord neyse de bu oldukça tepki çeker diye düşünüyorum. İyice arap ülkelerine döndük.

Hentai oyunları var diyerek şikayet edilirse ne olur acaba =)
Hakikaten birilerinin aklına düşürmedim demi ?

TRY ile satış yapmayan bütün platformlar kapatılsın bence. Steam'den TRY gittiğinden beri girmiyorum. Steam eskiden iyi idi. Senin paranın değeri kalmadı diyenler felan gelecekse ne desem boş. Epic yapıyor da Steam neden yapmıyor? Bunu düşünmek lazım.
Dostum Epic Games ucuz oyun almak için kullananlar ve Fortnite/Rocket League tayfa dışında neredeyse kimsenin umurunda bile değil. Oyunların Steam satışları Epic satışlarını çok rahat katlıyor. Öve öve bitiremediğin Epic Games, mağazadan kâr bile edemiyor. Adamların o kadar umurlarında değil ki oyunlarının fiyatlarını güncelleme zahmetine bile girmedi bazıları. Kimsenin sana garezi olduğundan dolara geçtiği yok, ekonomik olarak mantıksız ve sürdürülemez olduğu için geçtiler. Üstelik sadece TRY değil diğer çok sayıda ülkenin de MENA ve LATAM altında olduğunu unutmayın. Hayatımda "TRY ile satış yapmayan bütün platformlar kapatılsın." kadar saçma olan çok az cümle duydum.

Yasak konusuna gelirsek, Steam sadece bir platform. İnternette kumar siteleri var diye bütün internet kapanmıyorsa Steam'in kapanması için de bir sebep yok.

Hentai oyunları var diyerek şikayet edilirse ne olur acaba =)
Hakikaten birilerinin aklına düşürmedim demi ?
18 yaş üstü içerik kısıtlaması var ancak iki tıklamayla zaten kaldırabiliyorsunuz o filtreyi basit bir şekilde. Yani isteseler o saçma sapan sebepten bile dolayı engel getirebilirler her şey şuan erişim engeli getirebilmek için yeterli bir bahane olabilir böyle bir durumdayken.

Evet şimdi bakıyorumda x-ray olayı da tamamen kalkmış hatta steam pazarından kasalar bile alınmıyormuş bir dönem. Galiba skin kiralama olayı gelince tekrar kasalar pazara geri dönmüş ama açılamıyor galiba.

Son düzenleme:
TRY ile satış yapmayan bütün platformlar kapatılsın bence. Steam'den TRY gittiğinden beri girmiyorum. Steam eskiden iyi idi. Senin paranın değeri kalmadı diyenler felan gelecekse ne desem boş. Epic yapıyor da Steam neden yapmıyor? Bunu düşünmek lazım.
Şu zihniyet kadar cehalet dolu bir zihniyet olamaz. Zaten sorun oyunların dolar üzerinden veya tl üzerinden çıkartılması değil. Steam TL olarak satsa ne değişecek? Orada 10 dolar yerine 363 tl yazacak. Cebinden çıkan para aynı. Muhtemelen Türkiye'ye yönelik bölgesel fiyatlandırma sisteminin kaldırılmasını eleştiriyorsun ama onu bile yazmayı beceremiyorsun. Steam'in hiçbir kabahati yok. Adamlar TR gibi parası değerli olmayan bir ülkeye yıllarca bölgesel fiyatlandırma yaparak ucuza oyun sattı. Yıllarca yapacakları kardan zarar ettiler sırf Türk oyuncular da oyun alabilsinler diye. Ama dolar öyle bir yükseldi ki sonunda adamlar ucuza oyun satacaz diye iyice zarar ettiler ve bir noktadan sonra mecburen pes ederek bölgesel fiyatlandırma sistemini kaldırmak zorunda kaldılar.

Burada sağlıklı bir zihniyetin ''teşekkür ederiz steam kardeş, yıllarca bize ucuz fiyata oyun sattın, yeri geldi kardan zarar ettin yeri geldi para yerine insan kazanmak istedin ancak tl'nin değerini kaybetmesine sen de dayanamadın mecburen pes ettin. Şimdiye kadar ki bölgesel fiyatlandırma sistemi için teşekkür ederiz'' diye düşünmesi beklenir. Ama senin gibiler adamların yaptığı iyiliği yapmaları gereken bir vazifeymiş gibi görerek nankörlük ediyor. Sanıyor musun epic de sonsuza kadar türkiyeye özel bölgesel fiyatlandırma yapacak? Emin ol dolar böyle alıp başını giderse yakında epic de bölgesel fiyatlandırmayı kaldıracak. Steam TR'ye özel fiyatlandırma yaptığı zamanlarda ucuzdan birçok oyun alıp yabancılara hesap satma çakallığı peşinde olan vatandaşlarımızı hiç saymıyorum zaten.

Steam Türk firması olsaydı ve TL dolar gibi değerli bir para birimi olsaydı paraları değersiz olan ülkeleri hiçbirimiz umursamazdık. Hatta o ülkelere özel bölgesel fiyatlandırma sistemi gelse kalıbımı basarım Türk oyuncu camiasının yarısı ''onlar neden ucuzdan alıyor, paralarının değersiz olması onların sorunu, biz paramız değerli diye neden onlardan daha yüksek fiyata oyun alıyoruz'' şeklinde isyan ederdi. Hiçbirimiz o ülkeleri umursamazdık. Adamlar onlarca yıl bize iyilik yaptı. Azıcık empati gözünü seveyim.

Bu konuyu haber yapan gazeteci arkadaş gündemde kalabilmek için tüm tuşlara basan bir tip. Ben steam'in yasaklanacağını düşünmüyorum. Steam Türkiye'ye vergi veren bir şirket. Platformda yaptığımız her alışverişten vergi kesiliyor. Roblox ve Discord ile kıyaslanamayacak bir altın yumurtlayan tavuktur Steam Türkiye için. Milletin kaç paralık oyunları bu platformda duruyor. İnsanların tepkisi sert olur. Discord insanlar için olmasa da olur tarzı bir programdı. Steam öyle değil. Ayrıca Discord'un kapatılmasına çocuk istismarı ve panel konuları sebep olmuştu. Sanal kumar toplumda bu iki konu kadar rahatsızlık yaratan bir husus değil. Zaten burada da konu Steam ve oyunların kendisi değil. Keydrop gibi steam ve cs'ye direkt olarak bağı olmayan üçüncü parti platformlar yasaklanır. Zaten bu tarz yerlerde yayın yapanlar hakkında işlem başlatmışlar.

Son düzenleme:
Yani tek sorun Steam içindeki +18 oyunlar ve siyasi oyunlar bunun dışında sorun olmaz. Siyasi oyunlarda Türkiyeyi ilgilendirecek oyun yok, +18 oyunlarda yani Witcher 3 gibi büyük oyunlardaki açıklık sorun olmaz bence hiçbirinden olmaz. Ama bunu düşünmek bile korkunç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı