İdeal ders çalışma şekli sizce nasıl?

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Youtube'a "study with me" yani benimle ders çalış içeriklerine baktım. Ve gördüğüm manzara şu:

Macbook, Starbucks, yağmur sesi, fosforlu kalem.

Bu itemler olmadan ders çalışılmıyor mu?

Arkadaşlar tek ben mi mülteci gibi ders çalışıyorum. Yoksa siz de mi bu videolardaki gibi ders çalışıyorsunuz?
Nerede hata yapıyorum? Adamlar çok güzel yazı yazıyorlar. Ne bileyim. Bir bakın o videolara.

Macbook, Starbucks, fosforlu kalemler güzel ders çalışmaya katkı sağlasaydı, Türkiye'deki özel üniversiteler Harvard'ı MIT'i sollardı hocam.

Yani nasıl rahatınıza geliyorsa öyle çalışın.
Bu nasıl bir tesbittir üstad.

Konu zeka türüyle alakalı. Ders çalışma tarzı ve verimi insandan insana, dersten derse hatta insanın o gün içtiği çayın demine kadar fark eder.
Macbook, Starbucks, yağmur sesi, fosforlu kalem.
Yahu iş itemde değil. Takılmayın bunlara. Kurşun kalemle matematik şampiyonu olan da var, faber castel 108 renkli keçeli kalemle tez taslağı yazan da.

Biraz seviyeye ve zekaya bağlı olarak kişiden kişiye değişen bir şey, mesela ben ucuna hocaların bir şey koyduğu olursa soruda, diğer soruları yapamam ama o soruyu yapmam 3-4 dakika sürmez, değişik bir kişiliğim var, tekniklere felan hiç bulaşmıyorum, kendim program yaparsam uyamıyorum, bozuluyor, ama başka programa uyabiliyorum. 😁
Bu arada yalnız değilsin, masam sandalyem, PC her şey var, ben gidip koltukta uzanıp ders yapıyorum, amele gibi yere uzanıp yapıyorum. Sıkıntı yok. 😁

Bir plan oluştur ve o planın dışına çıkma. Yıl sonu farkı anlayacaksın. Hatta en yakın arkadaşlarınla bir plan oluştur ki gezip tozduğunuz vakitler aynı olsun. Ayrıca Macbook'a gerek yok. Bir PC işini görür. Kahve olarak kupa bardakta nescafe olabilir. Cam kenarında ders çalışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı