İdeal e-posta adresi nasıl olmalı?

Matmelebnir

Femtopat
Daha fazla  
Çeşitli mail listelerine kaydedilen, sitelere giriş yaparken kullandığımız e-posta adresimizde adımızı ve/veya soyadımızı bulundurmamız bir güvenlik açığı mıdır sizce ve öyleyse sizce ne yapılmalı yalnızca isim mi bulundurmalıyız yoksa onu da mı bulundurmamalı mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sene olmuş 2024 emin ol kimse güvende değil. Yani biriyle alakalı bilgi bulmak zor bir şey değil o yüzden çok fazla takma.

Ben şahsen 2 mail kullanıyorum. Biriyle oyun, forum, bülten aboneliklerine filan kayıt oluyorum. Bu mailin trafiği daha çok oluyor, posta yağıyor o yüzden ana hesap değil. Bu yüzdende ad-soyad içermiyor.

Diğeriyle ise daha resmi işlerde kullanıyorum. Mesela bir iş başvurusunda veya e-devlette veya alışveriş sitelerinde. Bu yüzden isim içeriyor.

Bankalara veya iş başvurusunda mail istendiğinde zamparra217@gmail diyemeyiz herhalde :D

Sene olmuş 2024 emin ol kimse güvende değil. Yani biriyle alakalı bilgi bulmak zor bir şey değil o yüzden çok fazla takma.

Ben şahsen 2 mail kullanıyorum. Biriyle oyun, forum, bülten aboneliklerine filan kayıt oluyorum. Bu mailin trafiği daha çok oluyor, posta yağıyor o yüzden ana hesap değil. Bu yüzdende ad-soyad içermiyor.

Diğeriyle ise daha resmi işlerde kullanıyorum. Mesela bir iş başvurusunda veya e-Devlet'te veya alışveriş sitelerinde. Bu yüzden isim içeriyor.

Bankalara veya iş başvurusunda mail istendiğinde zamparra217@gmail diyemeyiz herhalde :D

Soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim 🙏

Technopat Haberler

Geri
Yukarı